| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2007-06-19 13:41:49 Jak w temacie. Jest możliwość kupna takiego autka wg mnie w dobrej cenie? Czy ktoś ma, coś wie? Jakie są usterki, jakie wady? Czy zmiana z Espero, które zjada ruda będzie wdepnięciem w identyczne błotko?
Zupełnie nigdy się nie interesowałem Focusem, ale jest trochę kasy do włożenie w moje leciwe już autko i coś tak zaczynam myśleć i kombinować
A oferta jest taka: Ford Fokus sedan silnik 1600 benzuna - 100 koni mech. przebieg 74 tyś km kupiony w salonie w lipcu 2003roku, serwisowany w salonie 4 poduszki powietrzne automatyczna klima podgrzewana przednia szyba i lusterka alufelgi z letnimi oponami + zimówki na felgach zwykłych Cena 26 tyś No i w sobotę już jest kupiec więc za wiele czasu nie mam.... a potem będę się bujał ze sprzedażą swojego Esperaka he hee
Dzięki za wszystkie rady, pozdrawiam (ale będzie ciekawie ) |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-06-19 13:52:36 Jeśli nie rdzewieje i styka Ci moc, a km nie robisz dużo, to polecam |
Zoltar Fajne Gdańsk | 2007-06-19 14:16:23 Cena, z 2 koła na AC musisz urwać.
Ja Octavię 1.9 90 km z klimą, 2004 rok kupiłem za 31
Przebieg 110, ale wygląda jak nowa... Serwisowana i w trasie śmigana przez Kobietę. Pierwsza rejestracja 09.2004 |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-06-19 14:32:57
To po kolejne/drugie autko uśmiechnę się do Ciebie... |
adid11 ESPERO 2.0 CD LPG Jaworzno | 2007-06-19 14:35:58 "Każden Ford główno wort"
Ogólnie Ford-ów nie lubię (ale to tylko gusta). Focus jednak jest jednym z bardziej udanych samochodów Forda (chociaż klasowo niżej stoi od Espero (espero -większe i bardziej komfortowe - ale to tylko moje subiektywne odczucie - troszkę jeździłem focusem 1.6 Kombi - silnik troszkę przysłabawy jak na kombiaka, diselek byłby ok - dislem kombi też jeździłem i dużo lepiej szedł od benzyny) - ale za to Focus dużo nowocześniejszy od esperaka. |
tommi-j Renault małopolska | 2007-06-19 15:00:55 Plump leć do kiosku po ostatni "Auto Świat" .
Jest tam w dziale "używane" opisany 4-letni Focus po przebiegu 150 kkm eksploatowany przez przedstawiciela handlowego. Ciekawy artykuł
Auto nie jest złe, ale przede wszystkim trzeba zwrócić uwagę czy nie rdzewieje klapa bagażnika koło tablicy rej, krawędzie tylnych drzwi i trzeba często ustawiać geometrię tylnej osi (wielowahaczowe zawieszenie). |
teltom CIVIC i-VTEC/VECTRA C Stalowa Wola | 2007-06-19 15:05:52
to jest chwyt marketingowy, nie daj się zwieść typowym gadkom, na temat auta się nie wypowiem bo go nie widziałem. Pamiętaj bierz wszystko na chłodno. |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2007-06-19 15:28:58
A jak rdzewieje, a autko dobre, to co - nie brać...?
Nie popadajmy w paranoję - zaprawka na klapie bagażnika to nie takie wielkie halo. Jak ktoś nie jest samochodowym estetą, to sam sobie zabezpieczy i już... |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2007-06-19 17:03:54
Brać, brać, tylko że wtedy jest za co z ceny urwać! |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-06-19 17:46:31 no fajny ten artykuł w AŚ, zwłaszcza koszty napraw... kilka razy w serwisie zostawiali po 2 tys za naprawy... tylne zawieszenie się sypie |
slayter Member Klubu Espero Espero TOTAL SERIA Warszawa | 2007-06-19 19:02:29 Szwagier jakieś 3 miesiące temu kupił psikusa z 2003 tylko w 100 konnym dizlu. Benzynowy silnik 1.6 będzie trochę palił. Wszystko zależy od tego ile jeździsz. Zwróć uwagę na:
1) Zawieszenie tył - ogólnie jest całkiem dobre tylko jak już pójdzie to na pewno umoczysz więcej kasy niż w espero; 2) Jeżeli był serwisowany regularnie w ASO to nawet z rdzą możesz pojechać do nich i ewentualną rdzę usuną Ci za darmo - tak miał mój szwagier pomimo że samochód sprowadził z Berlina; 3) Rdza na tylnej klapie w okolicach rejestracji oraz (jeżeli jest) chromowanej listwy może być tylko powodem do obniżenia ceny; 4) Zawsze możesz poprosić o numer VIN i sprawdzić samochód w ASO forda - jeżeli był serwisowany; Bagażnik jest całkiem spory a z pewnością jest wygodniejszy niż w espero. |
plump Espero 1,8 CD + LPG Kraków | 2007-06-19 20:03:38 Wiedziałem, że na Klub Espero można liczyć Nawet pomimo tego, że rzadko tu zaglądam he hee
Ale Zlot we wrześniu napewno zliczam, chyba że będę chory!
Wszystko fajnie tylko, że chyba jednak się przeliczyłem finansowo... |
kamyk2 Espero 2.0 CD Józefów | 2007-06-25 14:50:07 Jezu jak czytam o rudej na 4 letnim fordzie to mnie ciarki przechodzą To ma prawo sie pojawić w bezwypadkowym samochodzie???? Mój stary 10 latek smiga Nexią (garażowana od nowości) i nie ma nawet jednej plamki a nie oszczędza bo przebieg juz dochodzi do 220 tysi. |
kylos Klubowy Weteran Audi A4/Opel Corsa C ... Katowice/Piekary Śląskie | 2007-06-25 15:01:22
Zeby w 4 letnim ![]() ![]() na Fordzie wydzodzi szybciej, na Fusionach i Mondeo jeszcze na gwarancji drapia Ci ruda o ile spelniasz normy gwarancyjne czyli zabezpieczenia antykorozyjne Nie lepiej jest z nowa Panda czy Grande Punto, ta pierwsza nie ma czesto konserwacji i od spodu ma nie malowane nadkola, Grande Punto nie ma gwarancji na blache, znaczy ma na 3 lata (ale nie obejmuje maski tylniej, maski przedniej i wszystkich drzwi--> doslownie tak pisze, kumpel kupil i tak mial w gwarancji a kapnol sie po kupnie ), i tak np Skoda nowa --> Roamster czy jak ja tam zwa , znajomy kupil i na drzwiach po pol roku mial babla ale gwarancja tego nie zrobi bo nie zakonserwowal autka na czas tyle ze co ma jedno do drugiego? Babel byl na srodku drzwi ale kogo to ochodzi |
sweeper23 espero 2.0 lpg Gdańsk | 2007-06-25 15:02:28 kumpel miał foke 1.6 , ale krótką 3-drzwiową z salonu brał, przy 70 tys km , wielowahaczowe zaiweszenie zaczęło popukiwać- w salonie powiedzieli że coś koło 2 tys, przy mniej więcej w tym samym czasie wlanął mu rozrząd - kupił drugi silnik z niemiec i przełożył głowicę- co ciekawe nic nie pękło , tylko koło pasowe poślizgnęło się na stożku.... tylko że silnik to on katował .... |
ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-06-25 16:12:18 z tego co mi wiadomo w focus-ach najwięcej problemów jest z rdzą i wielowachaczowym zawieszeniem...
osobiście nie przepadam za wyglądem focusa, choć jeszcze w heczbeku jakoś się prezentuje, to w kombi i w sedanie porażka... ...ale pomijając względy wizualne to bym się w focusa nie pakował... gdybym dysponował taką kwotą to kupił bym toyotę avensis która nie dość że jest większa, to nieporównywalnie mniej awaryjna... |
piotr_ek Reno Złomguna Olkósh | 2007-06-25 19:58:02
A gdyby w ASO serwisował to by musieli zrobić silnik gratis. [ wiadomość edytowana przez: piotr_ek dnia 2007-06-25 19:58:17 ] |
FAFA Member Klubu Espero Espero Międzyrzec Podlaski | 2007-06-25 22:09:54 To może teraz ja dożucę kilka słów z racji tego ze posiadam focusa.
Moj jest 1.6 benzyna z 04 roku. w hathbacku autko prowadzi sie swietnie i nie znajdziecie lepiej prowadzacego sie kompaktu. zawiecha w oryginale jest twarda a przy tym komfortowa. tyle mowicie o rudej... wystapi ale nie tak wczesnie w siedmiolatkach zaczyna dopiero wychodzić ruda na klapie bagaznika choc nie jest to regulą. wiele aut wogole nie rdzewieje. NA hathbacka 1.6 to swiat z glową - zbiera sie lepiej niz espero 1.8 duzo lepiej
co do zawiehy to wytrzyma dluzej niz w espero. ja mam 96tys przebiegu i jeszcze nic nie wymienialem oprocz filtrow oleju i swiec (zaczynaja jedynie juz niedomagac amory) kupilem go gdy mial roczek z przebiegiem 9000tysi. jedyna wadą tego auta to spalanie u mnie ok 8,5l w cyklu mieszanym i czesto palace sie zarowki. raz na pol roku musi sie spalic bron boze nie kupuj diesla- sa awaryjne.
chcesz wiecej informacji wejdz na www.focusklubpolska.com.pl czesto siedze na tym forum i masz tam co trzeba o tym aucie. gorąco polecam ci focusa bo to naprawde godne polecenia auto a silnik 1.6 jest naprawde bezawaryjny , zapewniam cie ze wielowachaczowe zawieszenie w focusie jest o wiele wytrzymalsze niz w innych autach z tą zawiechą |