Omega B FL 3.0 MV6 - GPS na komputerze i dziwne buczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

mój nowy nabytek to wersja B FL MV6 3.0, automat, ale za tym idą i nowe problemy. Na komputerze (wersja bez NAVI) pojawia mi się obok zasięgu komórki napis "GPS". Czy ktoś z Was wie co on oznacza ?

Druga sprawa niestety niepokojąca mnie to w czasie jazdy między 70 -95 km zawsze słychać dziwne buczenie z tylnej części samochodu, coś jakby nieźle dudniły basy. Poniżej i powyżej tej prędkości nie ma tego problemu.

No i ostatnia rzecz to niestety zaraz po zakupie przejechałem nią spory kawałek zapalam po raz kolejny ome, a tu "Leuchteweite fahrlicht" . Z informacji jakie znalazłem na forum to problem dotyczyć może poziomowania xenonów. Czego konkretnie szukać ? Czy to już niestety czujnik poziomowania i muszę sobie kupić drugi ?

Dzięki za pomoc

Cytat:
2007-06-20 09:42:27, sebekm pisze:
Witam, mój nowy nabytek to wersja B FL MV6 3.0, automat, ale za tym idą i nowe problemy. Na komputerze (wersja bez NAVI) pojawia mi się obok zasięgu komórki napis "GPS". Czy ktoś z Was wie co on oznacza ? [...] No i ostatnia rzecz to niestety zaraz po zakupie przejechałem nią spory kawałek zapalam po raz kolejny ome, a tu "Leuchteweite fahrlicht" . Z informacji jakie znalazłem na forum to problem dotyczyć może poziomowania xenonów. Czego konkretnie szukać ? Czy to już niestety czujnik poziomowania i muszę sobie kupić drugi ? Dzięki za pomoc

GPS: może być przełożony wyświetlacz albo radio
xenon: czujnik albo sterownik. Albo kabelek. Chiromancja nie jest silną stroną LOB, polecam wizytę na TECHu.

pozdr, Robert

Cytat:
2007-06-20 13:48:58, Nixon pisze:
GPS: może być przełożony wyświetlacz albo radio

dodam jeszcze, że ten symbol nie pojawia się zawsze, wygląda tak jakby na słabej widoczności np. jazda przez gęsty las, traciło (coś) zasięg, bo ikonka gaśnie. Czy to znaczyłoby że gdzieś tam się ukrywa GPS ?

Cytat:
2007-06-20 09:42:27, sebekm pisze:
Druga sprawa niestety niepokojąca mnie to w czasie jazdy między 70 -95 km zawsze słychać dziwne buczenie z tylnej części samochodu, coś jakby nieźle dudniły basy. Poniżej i powyżej tej prędkości nie ma tego problemu.

a co Panowie myślicie o tym ?