Klima

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam pytanko dotyczące chłodnicy klimy-czy można jakoś zregenerować (uszczelnić) chłodnicę klimy?-czy jest to niemożliwe i trzeba wymienić? Za odpowiedż z góry dzięki

Generalnie można pospawać,ale jest to doraźne druciarstwo i nikt ci nie da na to gwarancji.

Nie warto uszczelniać.

Jak naprawiać to wymienić tylko na nowe, jak szkoda kasy to lepiej w ogóle nic nie robić i odpuścić sobie klimę.

Nie warto !
Nawet gdyby się dało, to i tak musiałbyś wymontować skraplacz z auta i zapłacić przynajmniej 100zeta za lutowanie, a i tak nie wytrzyma dłużej niż kilka miesięcy.
A nowy skraplacz można kupić za 350zł np. TUTAJ
i starczy na 2-3 lata, lub po pewnych modyfikacjach (patrz. Robert_s) prawdopodobnie na znacznie dłuższy czas

ja sie oszukałem kupiłem w tamtym roku nowy skraplacz dałem jakies 400 zł w "inter car" po zimie szlag go trafił w czsie zimy klima jesczze dizałała pod koniec nagle przestała pare dni temu rozebrałem chłodnice okazało sie ze jest cała skorodowana na bokach chłodnicy sa metalowe osłony były one za słabo zabezpieczone przed korozją cale skorodowały i przez to przezarło aluminium dałem do spawania ale okazało sie ze material z którego sa wykonane to jakiś syf i nie dawał sie pospawać. A więc kupujac nowa chłodnice za te 350-400 zł odkrecił bym te metalowe osłony i je dobrze zabezpieczył przed załozeniam