Najmocniejszy silnik przerobiony na LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam !

To mój pierwszy post na tym forum .

Mam następujące pytanie :

Jaki najmocniejszy silnik , ktoś ma , przerabiał , użytkował , przerobiony na LPG ?

PS. Mam Renault Thalia 1.4 16 V 98 KM LPG SEQUENT 24 / dopiero 1600 km. i jeszcze działa !!! /

na 1/4 mili w zawodach SSS startował uturbiony Civic 1.5 zasilany tylko LPG - moc miał raczej dość znaczną (okolice 300km?)
Znane są przypadki gazowanych 4.2 audi, BMW M3 i M5...

Jak zakładałem gaz do swojej Samarki to na stanowisku obok gazowali Subaro Imprezę - trochę to śmiesznie wygladało

Dodge Ram 8,5 V10..... 508 KM... HEMI osobiście się nim bawiłem i też na BRC... i też działa...

Cytat:
PS. Mam Renault Thalia 1.4 16 V 98 KM LPG SEQUENT 24 / dopiero 1600 km. i jeszcze działa !!! /

to też potężna jednostka... pewnie Cię wgniata w fotel... a skoro BRC jest takie złe to trzeba było nie zakładać

Cytat:
2007-06-20 21:23:26, holland2 pisze:
pewnie Cię wgniata w fotel... a skoro BRC jest takie złe to trzeba było nie zakładać

E tam . BRC jest super !! . Tylko to moje pierwsze auto przerobione na gaz auto i dlatego byłem lekko sceptyczny co do gazu .

Poprzednim autem zrobiłem 260'000 km na benzynie . Ciekawe ile zrobię na gazie ...

kol. Croma z tego co wiem to przerabia lexy bety i inne merce na lpg moze sie wypowie pewnie niektore maja pare hp po maska

pozdr

To ja sie wypowiem za crome HAMER 5,7L VORTEC .Ostatnio był u niego robiony zdiecia są na stronie firmowej

Mercedes V12, 6Litrów poj. na prinsie (2x6) 400KM.
w sumie trzy takie,
jedej z nich jest w naszej galeri..
http://www.gazmobil.auto.pl/

Robi sie hmm nice

Range Rover Classic (Rocznik 1990), silnik V8 3,9 L (190 KM)
zalozylem przy przebiegu 207 tys km; przejechalem 20 tys (po autostadzie,blocie,slonej wodzie wplaw....) i cudnie chodzi.

Instalacja sekwencyjna Landi renzo

pozdr

m