Gumy wycieraczek do klasyka

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy wie ktoś z was, czy można gdzieś kupić gumy pasujące do metalowych piór wycieraczek jakie montowane były w 125p/126p/127 itp.? Czy tylko na zapasy garażowe z PRLu można liczyć?
Wolał bym pozostać przy "chromie" niż zakładać całe nowe (czarne) pióra wycieraczek

W kraku normalnie w motoryzacyjnym kupuje.

W takim razie muszę lepiej poszukać, bo na razie w Poznaniu nie znalazłem.

Zajrzyj do sklepiku motoryzacyjnego na Woźnej, na odcinku między Garbarami a Mostową. Tam kupowałem gumy jakiś czas temu, 33-centymetrowych nie było, ale można bez problemu skrócić dłuższe.

Przecież ze zwykłych (czarnych) idzie zdjąć same gumy (bez innych elementów metalowych) i przełożyć do tych "widełek" trzymających gumę w starych wycieraczkach.

A nie ma ktos namiaru na nowe cale wycieraki ? (bez ramion bo te juz mam)

Cytat:
2007-06-21 21:57:13, 130TC pisze:
Przecież ze zwykłych (czarnych) idzie zdjąć same gumy (bez innych elementów metalowych) i przełożyć do tych "widełek" trzymających gumę w starych wycieraczkach.

właśnie średnio idzie, te nowe są jakieś grubsze i nie za bardzo da się je wcisnąć.
tak więc dołączam się do pytania

Cytat:
2007-06-21 21:57:13, 130TC pisze:

Tak właśnie ze swoimi postępuje I jak narazie wszystko pasuje

tez tak zrobiłem, kupiłem nowe Championy i przełozyłem same gumki do klasyków, bardzo prosta sprawa.