Zbiornik paliwa w Corolli - czy pasuje z innej wersji?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Toyka sie zaraziła od auta kolegi Fiskompa... zaczęło mi śmierdzieć benzyną... Myślałem, że to przewód paliwowy ale po oględzinach wychodzi, że to bak cieknie bo leje się gdzieś od dołu akurat pod metalową osłoną wydechu a tam nie ma żadnych przewodów...

W związku z tym pytanie czy może ktoś wie czy bak z innej corolli będzie pasował? Mam na myśli np. rollkę z silnikiem 1.4 (u mnie 1.6) i inną odmianę nadwozia czyli hatchback/kombi/sedan (u mnie liftback).

Może ktoś jest w stanie to sprawdzić w jakimś magicznym programiku... Jutro zadzwonie też do ASO zapytać, może odpowiedzą...

A przy okazji jaka może być cena baku? Używka jest jedna na allegro za 140 zl na razie... a nowy?

Cytat:
2007-06-22 20:19:24, Pigletto pisze:
[...]W związku z tym pytanie czy może ktoś wie czy bak z innej corolli będzie pasował? Mam na myśli np. rollkę z silnikiem 1.4 (u mnie 1.6) i inną odmianę nadwozia czyli hatchback/kombi/sedan (u mnie liftback). Może ktoś jest w stanie to sprawdzić w jakimś magicznym programiku... [...]

Bak... 77001-12931 i EPC mówi, że ten numer jest dla sedana, kombi, LB/HB i to nie tylko E10, ale też E11
Więc stawiam, że podejdzie spoko.
Płyta podłogowa raczej jest ta sama dla różnych wersji nadwozia
Pozdro.

Cytat:
2007-06-23 01:31:35, Perzan pisze:
Bak... 77001-12931 i EPC mówi, że ten numer jest dla sedana, kombi, LB/HB i to nie tylko E10, ale też E11 Więc stawiam, że podejdzie spoko. Płyta podłogowa raczej jest ta sama dla różnych wersji nadwozia Pozdro.

Dzięki Perzan o to właśnie chodziło. Będzie pasować bo byłem też rano w Toyocie i dostałem nawet wydruk z listą modeli gdzie te zbiorniki montowali.
Właściwie to byłem zdziwiony, że tak bez problemowo w Toyocie mi podają z jakiego auta podpasuje używka ale... okazało się że rozmawiałem akurat z pracującym tam kolegą Lucifuge znanym mi z forum Corolla Clubu

Cena nowego zbiornika to ponad 1500 zł, zamiennik koło 450 zł ale jest niedostępny. Zostaje używka, na szczęście są takie zbiorniki na allegro no i teraz wiem że jeszcze nawet z E11 pasuje.