Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-06-22 21:13:13 Chciałem wszystkich ostrzec przed najgorszą firmą z jaką miałem do czynienia!
Jest to firma "kurierska" siódemka. Od półtora tygodnia w Warszawie jest już przesyłka którą mają nam dostarczyć. Nie pomagają ,żadne telefony , prośby ,ani groźby - za każdym razem jak już uda nam się dodzwonić (co też nie jest proste) ,to mówią ,że tak ,owszem , przesyłkę dostarczą , po czym mają nas głęboko w du**e i z tego co można sprawdzić przesyłka nie wyjeżdża nawet z magazynu! ![]() Wysyłałem już do nich maile , groziłem nagłośnieniem sprawy w mediach i skierowaniem do UOKiK - nic , zero reakcji. Dzwonimy codziennie po kilkanaście razy - zero efektu. Ostatnio jak się do nich dodzwoniłem ,to rzucałem im już najgorszym "mięsem" - nie przejęli się. Przez cały czas w domu siedzi teściowa i czeka kiedy ten jeb**y kurier przyjedzie i nic. Przyjechał raz , w poniedziałek, kiedy akurat nikogo nie było. Miał przyjechać jeszcze raz ,ale oczywiście pier***ił to! Jutro jadę na drugi koniec miasta sam odebrać tą przesyłką , bo skurw***e przecież nigdy jej nie przywiozą (zależy mi na czasie - potrzebuję jej od zeszłej soboty - miała być wcześniej!). Z drugiego końca Polski przywieźli w kilka godzin ,a nie potrafią dostarczyć jej w Warszawie! ![]() Tak więc ostrzegam wszystkich , nie korzystajcie z tej pierd****ej firmy , niech się h**e zajmą hodowlą jedwabników! Kupując coś w sklepach internetowych też radzę unikać zakupów tam gdzie mają towar dostarczyć te h**e. Sorry ,za wulgaryzmy ,ale jak tylko o nich pomyślę , to skacze mi ostro ciśnienie ![]() ![]() W poniedziałek zadzwonię do Weissa ,żeby sobie z nimi porozmawiał ,ale myślę ,że to za mało. Gdzie mógłbym zadzwonić czy napisać ,żeby jak najwięcej ludzi się dowiedziało jaka to gówniana firma ,a oni ,żeby jak najbardziej za to beknęli? ![]() |
![]() raffsa Klubowy Weteran Espero Miasteczko Slaskie | 2007-06-22 22:37:43 Hej masz rację siódemka to po dwóh tygodniach paczkę działałem !!! ale z drugiej strony jeśli raz u ciebie byli i nikogo niezastali !! TO trzeba odebrać osobiście w regionalnej centrali !!! / tak np było w DHL bo znimi dość mocno współpracowałem !! /
|
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-06-23 17:40:20
Wszystko fajnie tylko ,że czekaliśmy cały piątek i sobotę na dostawę , siedząc w domu i nawet nie mogąc nigdzie wyjść , bo przecież nie wiadomo kiedy raczy ktoś przyjechać. W poniedziałek już czekać nie mogliśmy ,a wtedy właśnie wymyślili sobie ,że akurat przyjadą. Wczoraj , zadzwoniliśmy , że skoro nie mogą dowieźć przesyłki to sami ją odbierzemy. Skur***le tak jakby robili na złość o 7:40 zabrali ją z magazynu i cały dzień wozili! ![]() Więc znowu cały dzień siedzieliśmy w oknie ,żeby czasem nie przegapić "jaśnie pana" , a przed chwila okazało się że przesyłkę zwrócili do magazynu (tuż przed zamknięciem) ![]() ![]() Ja już kur*a nie mam do nich siły! ![]() Można coś z takimi skurw****mi zrobić???? ![]() ![]() Z żadną firmą kurierską nie miałem takich problemów ,a korzystałem już chyba ze wszystkich. ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-06-23 18:58:41
Z masterlinkiem można bez problemu wszystko załatwić , z nimi niestety nie. Posiadam numer przesyłki, mają numer mojej komórki ,ale nie chcą podać numeru tel do do kuriera , nie chcą umówić się na konkretną godzinę ,ani nawet podobno sami nie mogą się z tymi kurierami skontaktować ! Po moich awanturach , dostałem jakieś numery tel podobno do kierownika kurierów (komórkę też) ,ale nikt ich nie odbiera ![]() Paczka niestety już została zapłacona u nadawcy i niestety sporo kosztowała (prezent dla siostrzeńca na 18-tkę który miał być dany w zeszłą sobotę). Status przesyłki można sprawdzać na stronie: ![]() Dziewczyna na infolinii jest kompletnie oderwana od rzeczywistości - nic nie wie i nic nie może. Cały czas tylko potakuje ,że owszem dzisiaj dostarczą przesyłkę ![]() |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-06-23 19:05:43
Według numerów które można sprawdzić przez stronę , to za każdym razem brał inny. Magazyn jest na Targówku Fabrycznym - bardzo mi nie po drodze , dlatego chciałem podjechać do nich w sobotę. Jest jakaś instytucja w której można złożyć na nich jakąś skargę? Próbował ktoś kiedyś z nagłaśnianiem czegoś w mediach? |
![]() slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2007-06-24 11:43:54
Ja chciałem odebrać w sobotę wczoraj (i nawet im o tym powiedziałem przez telefon)
To może być niezły pomysł ![]() Chyba tak zrobię ![]() [ wiadomość edytowana przez: slawekk dnia 2007-06-24 11:45:58 ] |
![]() Karol13 Member Klubu Espero Viper 126p/Megane I ... Poznań | 2007-06-24 12:16:44 Z "7" miałe podbone problemy, albo koles był jak niogo nie było :/ albo dzwonił o dziwnych godzinach na kom ze stoji pod domem i ma na tychmast przyjech poczeka (byłem na drugim koncu miasta i to bez samochodu ![]() |
![]() Jabuszko Laguna Warszawa Bródno | 2007-06-24 22:26:10 ![]() ![]() [ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-06-24 23:08:27 ] |
![]() cezariusz Klubowy Weteran AUDI A6 Lublin | 2007-06-24 22:59:16
qrde albo mniej pijcie albo piszcie jak otrzezwiejecie albo korzystajcie z edytora tekstu przeciez takiego belkotu nie da sie czytac rozumiem literowka w jednym slowie ale w kazdym ![]() ![]() ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-06-24 23:18:10 ...przerabiałem już wszystkie firmy kurierskie, bo często zamawiam przez net różne rzeczy... z każdą miałem ten sam meksyk... KAŻDY kurier z którym miałem doczynienia przyjeżdżał bez wcześniejszego umówienia się telefonicznego i akurat zawsze wtedy gdy nikogo nie było w domu... co ZAWSZE sprowadzało się do osobistego odbioru na drugim końcu miasta...
...ja nierozumiem co za bezmózgi pracują w tych firmach... |
![]() krzychu_ch Klubowy Weteran Octavia Sosnowiec | 2007-06-24 23:41:10 Łukasz bez stresu.
Nie to żebym ich bronił - już nie jestem kurierem, ale jak masz na aucie ze 40 przesyłek + ze 20 kopert z umowami operatorów komórkowych i banków to ciężko jest wszystko obdzwonić ![]() |
![]() bogdan1 Klubowy Weteran Verona ..& Epica ;) Katowice | 2007-06-24 23:46:41 Ja myślę że problem jest w tym , iż kurier dostaje naprawdę psie pieniądze od każdej przesyłki...to jest bodaj mniej niż 5% z tego co kasuje firma !!
Przerób, który musi wykonać aby cokolwiek zarobić...powoduje ciągły pośpiech i totalny chaos... Firma ma to w d... bo swoje już skasowali...... Efekt taki jak widać ![]() Dopóki ludzie nie będą dostawać godziwych pieniędzy za normalną pracę, takie sytuacje będą wszędzie i zawsze.... kurierka jest specyficznie bolesnym przypadkiem bo tu szczególnie liczy się czas i wymagalny jest kontakt z klientem ![]() |
![]() ŁUKASZ_GAJER miałem Espero 11 lat Warszawa-Rembertów | 2007-06-25 00:05:40
...racja... to ma ogromny wpływ na jakość usług... ...jakieś 3 lata temu jak szukałem pracy to byłem w "siódemce" na rozmowie... warunki które mi zaproponowali były tak śmieszne że ręce mi opadły... swoją drogą współczuję osobom które tam pracują... |
![]() Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2007-06-25 00:15:57 na allegro kupuję dość często i z tego co pamiętam zawsze kurier dzwonił i pytał czy jestem w domu, raz nawet zadzwonił kurier z pocztexu (nie było mnie w chacie i dzwonił gdzie jestem)
Moja konkubina ![]() ![]() |