F125p 2.0DOHC Poszukiwania gaznika.....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!!
Probuje o kilkunastu dni znalez-kupic gaznik do 2.0 dohc,niestety bezskutecznie...czy macie moze kontak z osoba ktora posiada taki sprzet,czy moze ktos z Was ma....Mam jeden taki gaznik tylko ze jest w oplakanym stanie...brakuje w nim troche gratow.

Pozdrawiam

Cytat:
2007-06-22 21:38:37, Marcell pisze:
Witam!!! Probuje o kilkunastu dni znalez-kupic gaznik do 2.0 dohc,niestety bezskutecznie...czy macie moze kontak z osoba ktora posiada taki sprzet,czy moze ktos z Was ma....Mam jeden taki gaznik tylko ze jest w oplakanym stanie...brakuje w nim troche gratow. Pozdrawiam

powiedz czego w nim brakuje, przejrze swoje zapasy.

Sory za OT ale nie wiecie może co jest zaślepione tym śmiesznym przewodem ze śrubką w moim gaźniku?
Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Gaznik mam w garazu w pracy przegladne go dokladnie w poniedzialek i odezwe sie do Ciebie na priva.Dzieki za pomoc!!

To co jest zaslepione to prawdopodobnie jest przewod podcisnieniowy prowadzacy do aparatu zaplonowego(wyprzedzenie zaplonu).Nie jestem pewnien.

Pozdrawiam

Witam!
To co masz zaślepione to jest króciec od odmy.
W moim silniku Fiat DOHC 2000 była oryginalna końcówka odmy której większa część szła do puchy filtra powietrza a mniejsza, oddzielająca się zaraz przed filtrem szła właśnie tam do tego króćca w gaźniku. Można to zaślepiać, ale nie trzeba.
Pozdrawiam!

Wik