MotoNews.pl

Fiat125p Jakie felgi???jakie najwieksze?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!!

Jakie najwieksze felgi mozna wlozyc do 125,zastanawiam sie nad kupnem 16-tek ale niewiem jaki rozamiar bedzie idealny zeby nic nie obcieralo....wiem tyle ze 4x98 pozniej wysokosc to 16 cali ,szerokosc 7cali(moze wezsze? szersze?) ???jakie osadzenie na piaste(ET)Jezeli mial ktos z Was stycznos z duzymy felgami w fiacie 125 to prosze o pomoc,moze macie wymiary,namiary ktore beda najlepiej pasowac.Zawieszenie w moim Fiacie jest utwardzone ale nie obnizone,wyglada jak standard.Mysle ze nie powinno nic obcierac.

Cytat:
2007-06-22 22:20:56, Marcell pisze:
Witam!! Jakie najwieksze felgi mozna wlozyc do 125,zastanawiam sie nad kupnem 16-tek ale niewiem jaki rozamiar bedzie idealny zeby nic nie obcieralo....wiem tyle ze 4x98 pozniej wysokosc to 16 cali ,szerokosc 7cali(moze wezsze? szersze?) ???jakie osadzenie na piaste(ET)Jezeli mial ktos z Was stycznos z duzymy felgami w fiacie 125 to prosze o pomoc,moze macie wymiary,namiary ktore beda najlepiej pasowac.Zawieszenie w moim Fiacie jest utwardzone ale nie obnizone,wyglada jak standard.Mysle ze nie powinno nic obcierac.

16'' / 7.5'' (Borbet typ A)et20, opony 205/45/16 tylko niepamiętam czy miałem je w aucie z ,czy bez dystansami (jeżeli z ,to ok20mm na str.)

Kania też ma na aucie 16''

Dzieki za podpowiedz napisze na priv do Kanii moze on udzieli mi dokladnych infotmacji.
Pozdrawiam

ale do kanta tylko 13 stki i to z jakims nie zaduzym profilem za to felga np 8 cali i et 0

a moze 19stki jak kiedys w w jednym poldku w gt tiuning bylo

Cytat:
2007-06-23 17:18:19, bimber1 pisze:
ale do kanta tylko 13 stki i to z jakims nie zaduzym profilem za to felga np 8 cali i et 0

Dokladnie - biala, szeroka stal 13'', jakies kultowe aluski ale tez 13'' to jest to co chyba najbardziej pasuje

Wiecie cos na temat masy nieresorowanej??Im lzej tym lepiej.Im nizszy profol lepiej trzymamy sie drogi.Nie orajac miska olejowa po ziemi tak jak przy felgach 13 na niskim profilu,Przynajmniej tak mi sie wydaje

szeroka 13" ma pierdolnięcie, i wazy nieco mniej od 16" (mowimy caly czas o aluminum) a miska, po co ci miska, kto by sie miską przejmował człowiek

[ wiadomość edytowana przez: maciuhh dnia 2007-06-24 02:00:50 ]

mniejsza felga = mniejsze przelozenie = lepsze przyspieszenie

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2007-06-24 22:09:22 ]

Carv, to chyba nie zależy tylko od felgi, co?
Chyba że opon nie używasz.

Aha, jak już się czepiam, to polecam przynajmniej firefoxa ze sprawdzaniem polskiej pisowni.

Pozdro!

do fiata wejda nawet 17-kwestia et,ja smigalem na 16stkch 7,5 cala i 9 calowych i dawal radeobcieralo??zdjalem nadkola i nieobcieralo

16stka
teraz akurat wyznaje inna zasade-nisko i szerokoprzod 8 cali tyl 9-wszystko na 13stce a misa jest jakies 4cm od gleby

pozdro

CarvMachine nie zbudowalem swojego fiata na rajdy czy wyscigi,2litrowy silnik w zupelnosci mi wystarcza do normalnej jazdy,dolozylem do tego most ze 132 i jest ok.Jezeli zaloze felgi 16",a profil opony bedzie 40 mysle ze wszytko bedzie gralo.Teraz mam 14" z profilem 60.Wysokosc felgi z opona 14" czy 16" beda takie same.

hihi, a >>> TUTAJ <<< mamy filmik z Kolegi Fiatem w roli głównej =))

świat jest mały...

i na tych motylach pozostać powinien, tylko niższy profilek zarzucić

A przy okazji: ODDAJ KLAMKI temu fiatu

Czeczun zrobiles mi wielka niespodzianke tym filmikiem sam go nigdy wczesniej nie widzialem

Co do felg chyba zostawie motylki.Kupilem nowe opony w lutym z przodu 185/55r14 a z tylu 195/65r14 tylko maly problem tkwi w tym ze opony na mokrym jada jak po lodzie,a u mnie caly czas jest mokro(opony byly tanie)Moze podpowiecie jaki rozmair dobrac?jakie opony na deszcz???

Pozdrawiam

znalazłem go kiedyś na jutjubie=) żeby nie było, nie ja go nagrywałem, hehe

Odkopuje
Szukam odpowiedzi na nurtujące mnie pytanie jakie oponki tzn profil i szerokość na Motylki 14tki. Na razie zdobyłem tylko 2 motylki więc będą śmigać na tyle. Chodzi żeby było wygodnie i w miarę wyglądało

do jazdy na codzień , na 14 do konta /kantopodobnych polecam 185/60/14 . ładnie wyglądają na motylku

To dobry rozmiar. Ale raczej jak masz skrzynie V. do IV polecam coś większego na tył

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."