| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
szczepan Opel Corsa Bydgoszcz | 2007-06-23 16:19:21 Założyłem gaz do Corsy 1.2 sekwencja BRC. Przez 1 km jazdy na gazie boję się włączać do ruchu. Corsiara lubi parę razy szarpnąć. Potem na rozgrzanym silniku jest wszystko OK. Do jakiej temperatury ma się rozgrzać płyn chłodzący, żeby przejście z benzyny na gaz nie powodowało 'zadyszki" i szarpania. Dodam, że spalanie też mnie nie zadowala. Benzyny brała na trasie 6 litrów a teraz gazu 9 litrów. |
szczepan Opel Corsa Bydgoszcz | 2007-06-23 16:59:59 dzięki za podpowiedź. Czyli jak zapytam się gazownika o dysze i powie mi, że mam "2" to koniecznie ma zmienić na 1.7 czy na 1.8?. Myślisz, ze spalanie będzie mniejsze i jak będę dodawał gazu to zadyszki nie będzie? |
szczepan Opel Corsa Bydgoszcz | 2007-06-23 19:42:34 Zadyszka występuje przez 1-2 minuty ale nie non stop. Potem nie ma żadnych problemów. Na skrzyżowaniach śmiga jak BMW F1 Kubicy. Myślę, ze to nie dysze powodują taki stan jak wczśniej napisałem. Trzeba po prostu ustawić wyższą temperaturę w której z benzyny przechodzi na gaz. Tak teraz myślę. |
bizmak Koluszki | 2007-06-23 19:53:41 jak uwazasz mi tez temperature zmieniali i nic nie pomagalo teraz mam ustawione 20stopni i jest ok |