MotoNews.pl

Accent 2000- brzęczek niewyłączonych świateł - problem

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Problem pojawił się nagle.
Za którymś razem po wyłączeniu silnika i otwarciu drzwi kierowcy zadziałał brzęczek informujący o niewyłączeniu świateł. TYLKO, ŻE śWIATłA BYŁY WYłĄCZONE !.
Od tej pory każde otwarcie drzwi kierowcy (niezależnie od tego, czy światła są włączone czy wyłączone) powoduje brzęczenie tego p.....onego brzęczka. Jest to bardzo denerwujące i jestem prawie zdecydowany odłączyć to urządzenie, które kiedy działała poprawnie jest bardzo przydatne w sytuacji, gdyświatła nie gasną automatycznie po wyjęciu kluczyka (a tak właśnie jest niestety w Accencie)
Może miał ktoś podobny problem i może coś podpowiedzieć?

Pewnie masz włączone /wciśnięte/ światła przeciwmgielne... Tego zazwyczaj nie widać a efekt jest taki jak opisałeś, czyli pomimo wyłączonych światem mijania buczek brzęczy...
Spróbuj wyłączyć światła przeciwmgielne i problem powinien minąć... no chyba że to coś innego... jak np. przycisk przy drzwiach szwankuje...

Dzięki !
Chyba mnie przymuliło. Jak nie raz się już okazało, jeśli coś nie działa, trzeba zaczynać od "wtyczki"

Cytat:
2007-06-24 11:24:49, bobi1708 pisze:
Dzięki ! Chyba mnie przymuliło. Jak nie raz się już okazało, jeśli coś nie działa, trzeba zaczynać od "wtyczki"

a jak wiadomo jest to najslabsze ogniwo w systemie!