Szukam rozdzielni wiatrow

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
ostatnio zauwazylem ze z mojego ogrzewania leci przewaznie gorace powietrze nawet rano (auto nie jest nagrzane przez slonce) zaraz po nagrzaniu sie silnika z wszystkich wylotow (szczegolnie na nogi) wylatuje gorace powietrze jak przelacze na goraca to leci jeszcze bardziej gorace czyli ta wajcha cieplo-zimno nawet dziala ale musi miec gdzies nieszczelnosc i puszcza cieple powietrze !! gdzie moge szukac jakiegos newralgicznego miejsca w ktorym mogla nastapic usterka, bo tak w ciemno rozbieranie calego kokpitu to dla mnie koszmar

Miałem podobnie, u mnie była urwana zapinka linki sterującej klapką od temperatury, przez co nie siedziała ona na swoim miejscu, więc ciąganie wajchą regulowało ją w bardzo ograniczonym zakresie. Czy słychac u Ciebie wyraźne klapanie zastawek podczas regulowania temperatury i czy czuć opór stawiany przez linkę i klapki ?
Pzdr

w pracy dzwigni nie zauwazylem zadnych zmian opor jest dosyc wyrazny klapki tez slychac

panowie w mojej omesi za rozdział ciepło/zimno odpowiada taki mały silniczek który jest przy ( nad pedałem gazu ) a sterowanie jast takie jak w każdej omesi ( te sympatycze suwaki).

może u Ciebie jest tak samo?( to wtedy wystarczy wymontować z konsoli ten panel z suwakiem i silniczek przy pedale gazu i sprawdzić czy kręci się jego oś przy zmianie ciepło/zimno?

pozdro mega_3 i jego 3,0 sej

demontaż deski nic strasznego ( godzinka i po bólu), a montaż 1,5 godz