Szarpie na gazie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Mam problem.Samochód na gazie mi szarpie.Dzieje się to w każdym zakresie obrotów.Przy każdym szarpnięciu słychać cykniecie jak by sie na benzynę przełączało.Coś patrzałem nad filtrem gazu fazy ciekłej są jakieś kabelki włożone i tam je poruszyłem i nie szarpało mi na gazie przez jakiś czas, teraz znowu szarpie i ruszanie ich nie pomaga.Co mam zrobić proszę o pomoc.Instalacja gazowa Bigas Gis.
Pozdrawiam

[ wiadomość edytowana przez: Grzesiekxx88 dnia 2007-06-25 22:31:04 ]

Ej no nikt nie pomoże, bardzo proszę.

No to skoro poruszałeś kiedyś przewodami i poprawiło się, to teraz przejrzyj dokładnie wszystkie połączenia, może styki się poluzowały.

Ja też to odkręcałem i czyściłem, ale nic nie dało, a styki luźne nie są.

Sprawdzałeś przy sterowniku, a drugi koniec? Człowieku (bez urazy) ale jak piszę sprawdź dokładnie to znaczy cała wiązka po kolei, a nie tylko połączenia przy pudełku . Szczególnie zwróć uwagę na "masy" i przewód podający sygnał o obrotach. Kiedyś widziałem taki patent, że masa dla sterownika była brana z obudowy reduktora, a reduktor był przykręcony do wysięgnika. Natomiast wysięgnik przykręcony do karoserii. W miejscu tego połączenia styk karoseria-wysięgnik uległ korozji i sterownik dostawał fioła bo ginęła mu masa.

[ wiadomość edytowana przez: Danek dnia 2007-06-26 22:56:33 ]