Gdzie w 1,6 Xr3i 8V zaworek odpowietrzania skrzyni korbowej?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Szukałem na forum ale nigdzie nie ma pokazanego gdzie taki zaworek znajduje się w silniku jak w temacie. Za wszelką pomoc z góry dziękuję.

w cvh jest to ta czarna puszeczka nałożona na króciec wychodzący z pokrywy zaworów z lewej strony /po otworzeniu maski/ za pokrywą

jako, że nie chciałem zakładać nowego tematu odkopałem taki i mam pytanie:

czy to ta puszka zaznaczona na zdjęciu to zawór odpowietrzania skrzyni korbowej ??

pytam, ponieważ na łączeniu denka tej puszki wypływa jakas maź, więc domyślam się, że ta puszka nadaje się do wymiany jak również mam podejrzenia, że może mieć to związek z gaśnięciem silnika ... ewentualnie jakby ktoś znał cenę takiego ustrojstwa to może napisać :]

i jeszcze, co mogło spowodować rozwalenie tej puszki?? zapchała się i ciśnienie ją rozwaliło czy jak?

z góry dzięki za pomoc

jakiś czas temu rozebrałem to ustrojstwo, trochę przepłukałem i faktyczneie jest tam sporo syfu. potem był mały problem bo jeden z krućcy się obłamał, nogdzie nie mogłem tego znaleźć więc skleiłem i teraz działa, ale faktycznie samochód nieraz głupeje na obrotach i gaśnie, GDZIE TO MOŻNA KUPIĆ I ZA ILE?

cena tego ustrojstwa to 105zł

gdzieś poza ASO jest dostępne??