Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-06-18 14:05:49 No i się kurna zaczęło.
Pogiło mnie i zachciałem wyregulować gaźnik przed jechanim nad morze. Poza tym już czas na pierwszy przegląd instalacji gazowej. A że miałem ogólne problmy z jazdą na benzin więc udałem do warszatu. Tam chłopaki pzełączali na bebzin i coś jeblo. NIe dało się odpaliś na gazie ani na benzynie. Odpalili mi to jakiś na zasadzie podłączenia akumaltora bezpośrodnio pod czujnik na mikserze. Dojechałem do gazownika i okazało się w pizdu poszła cała kontrolka przełączania (ta pod kierownicą) i moduł przełączania gaz-benzyna. Zrobili to i wszystko było ok. Wróciłem do domciu i zabrałem się za wymianę święc (Iskry do Łady). Wymieniłe, odpaliłęm i..... zaczęła się ksztusić a potem zgasła. Pomiąchałęm rozrusznikiem i wój. Zamieniłem świece na stare i znów kręcę rozrusznikiem i znów wój. Doładowąłem przez nockę akumulatorek. Kręcę rano i znów wój. No to ciągnięcei do mechanika. Dzwonię po dwóch godzinach i okazało się że poszła kopółka a przewody wysokeigo trzymały się na słowo honoru. Wymienili ale fufa cały czas ciś nie tak z gaźnikiem. Po południu jadę na przegląd gazu. Aż się boję co tam wyniknie bo w dalszym ciągu nie mam dobrze wyregulowanego gaźnika. Kufa czasami Łada naprawde mnie wqrwia maksymalnie (wiem ze to bluźnierstwo). Jak coś pójdzie to już serią. Jacek |
![]() Andy Lada 2106 Stalowa Wola | 2003-06-18 15:34:00 Hehe - wiem jak to jest u mnie to samo jak nic się nie dzieje to jest spokój, a jak coś zacznie to głowa mała - niewiadomo wtedy w co najpierw wkładać ręce.....
---to chyba taki urok Łady - i też czasami klne na to auto jak szalony - ale zazwyczaj po odwiedzeniu sklepu z częściami przechodzi....... - dobrze, że są w miarę tanie.... pozdro Andy |
![]() klaczyslaw łada 2107była teraz ... Dobrzany | 2003-06-18 16:26:55 Łada już tak ma, że nie potrafi zepsuć się tylko w jednym miejscu na raz. Ale podobno hurtem taniej ![]() ![]() ![]() |
![]() Andy Lada 2106 Stalowa Wola | 2003-06-18 17:58:32 Dokładnie koszty robocizny i części przy masowym zepsuciu auta się redukują - może Rosjanie tak celowo skonstruowali Ładną, aby dopomóc finansowo posiadaczom Ład przy wszelakich naprawach..... ![]() |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-06-18 23:37:03 o ładną trzeba dbać, jak o kobietę... jak dbasz, tak ona ci odpłaca ![]() ![]() |
![]() Remik Łada Samara 2108 Pruszków | 2003-06-19 08:42:13 Góral mas zracje Łada jest jak kobieta piekna zgrabna i droga... nie tylko naszemu sercu ale i czasem w utrzymaniu jak to kobiety pewnie cos wiecie na ten temat ![]() |
![]() Jasio SYMPATYCZNY GOŚĆ sluzbowka :) Lublin | 2003-06-19 17:31:57 A tak z ciekawosci Remik co to za zderzaki masz u siebie w samarce?I nakladki na progi?Czy to ladowskie czy z czegos podegrane ?.Pozdrawiam |
![]() Góral (M) Loża Szyderców Opel Meriva A Helmond | 2003-06-19 18:44:01 przedni wydląda na polonezowski. podobuje mi się. ![]() |
![]() jacekkoz Łada Samara Warszawa | 2003-06-23 09:21:40 sorki, to poniżej to ja. Zapomniałem się zalogować.
Jacek |