Głośniki - raz jeszcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Na początek chciałbym się przywitać, to mój pierwszy post

Od tygodnia jestem posiadaczem Esperanzy 1,5GLX - z czego jestem cholernie zadowolony.

Na szczęscie samochód jest z pewnego, rodzinnego źródła, więc nie muszę się bawić w generalne przeglądy i inne rozrządy
W związku z powyższym na pierwszy rzut poszły przyjemności. Samochodzik nie miał od jakiegoś czasu radyjka, więc zakupiłem takowe, ale okazało się, że tylne głośniki wyzionęły ducha i tylko straszą pierdzeniem

Przeszukałem mnóstwo postów o tej tematyce, jednak nigdzie nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi. Jaki rozmiar mają mieć tylne głośniczki do esperyny, tak, żeby nic nie przerabiać, tylko przełożyć? Nigdy sie nie bawiłem w te klocki, a możliwość zmierzenia mam tylko od spodu (gdzie łatwo o pomyłkę), więc wolę być pewien. Od góry, nad półeczką z maskownicami mam przykręconego trzeciego stopa (zachodzi i blokuje), więc zdjęcie półki wiązało by się z mega demontażem - czego wolałbym uniknąć do czasu montażu nowych głośniczków.

Pozdrawiam

-edit----
być może w złym miejscu założyłem temacik... sorryy... postaram sie poprawić

[ wiadomość edytowana przez: brqsl dnia 2007-06-28 09:34:06 ]

Oryginały mają 16 cm... ale demontażu półki i tak raczej nie unikniesz, chyba, że wykombinujesz jakiś sposób na przymocowanie głośników od dołu w co wątpię.

hmmm dokładnie 12 postów pod tobą jest WĄTEK z głośnikami gdzie nawet ja pisałem ze pasuja 16 bez ciecia. ehh tylko troche poszukac wystarczylo i napewno nie raz bylo to pisane

[ wiadomość edytowana przez: Jabuszko dnia 2007-06-28 09:38:08 ]

@Jabuszko ok, sorry, ale generalnie ludzie piszą w większości wątków o rozrzucie 13-17cm, i też nie mówią nic o cięciach. ja potrzebuję czegoś co w godzinę będę mógł zamienić i ruszać w trasę, więc chodziło mi o idealnie takie same (a są seryjne jeszcze)

@piotr_ek dzieki wielkie a demontażu chciałem uniknąc przynajmniej do samego mierzenia

Cytat:
2007-06-28 09:46:39, brqsl pisze:
więc chodziło mi o idealnie takie same

Z tym też będziesz miał problem, bo zapewne otwory w głośnikach nie dopasują Ci idealnie do otworów w aucie.

bez wiercenia otworow z tylu sie nie obejdzie orginalne glosniki sa montowanie na 3 otworach. wiec kup jakies glosniki 16 na tył i wywierc otwory i po klopocie z przodu masz standardowo 10 cm ale wejda i 13 cos ejszcze??

TAKIE COŚ chyba wezmę. Dużo otworów, to może spasują

@Jbuszko to wszystko, dzieki przód na razie zostawiam w spokoju

fotki z montażu 13cm w drzwi.

blache w drzwiach docinalem zeby zmiescic glosnik

glosnik dwudrozny, ale po odsluchach tweeter zostal wymontowany, dzwiek o wiele lepszy.

Po krotce. Dystanse sa zrobione z panela sciennego, przeciety na po,l bo byl za gruby (ma ok 1cm), rozmiary 14x14cm, dwa narozniki sciete.

Wszystko robione na profesjonalnym sprzecie, ale domwym sposobem tez sie da, jedynie moze byc klopot z docieciem blachy drzwi, ale wytrwali dadza rade brzeszczotem

[ wiadomość edytowana przez: netpro dnia 2007-06-28 21:49:22 ]