Szyby elektryczne

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam taki problem z szyba elektryczną w omedze A od strony pasażera.

A mianowicie przestała wczoraj działać.
Bezpieczniki dobra do kostki dochodzi napięcie płytka dobra bo sprawdzona a szyba nie działa.

Stało sie to jak wpadłem w dziure w jezdni i równocześmie zaświeciła sie kontrolka ie działającego światła mijania a oba działaja.

Ma ktoś jakies pomysły bo ja zgłupiałem.
I czy ta kontrolka światełmoże mieć cos wspólnego.

Pozdrawiam

O jakiej płytce piszesz, że jest dobra? O tej co jest przy silniczku od podnoszenia szyby? A jak tak to jak ja sprawdziłeś?

właśnie o tej płytce pisze

A sprawdziłem ją tak że przełożyłem ją do podnośnika szyby w drugich drzwiach i tam działa więc chyba jest dobra

No to jeśli jest prąd i sterownik szyby chodzi, to masz do wymiany silniczek elektrycznej szyby!!!

Tak myślałem ale miałem nadzieje że to może jakaś mało kosztowna usterka i że ktos sie z czymś podobnym zetknoł

To wcale nie jest źle, bo sam silniczek elektryczny to można bez żadnego problemu kupić za 30-40zł!!!

Tylko że w Omegach wychodziły przynajmniej dwa typy silniczków, więc jak będziesz pisał do gościa, to napisz mu z jakim sterownikiem jest, bo jest różnica!!!

Jak będziesz miał problem, to daj znać, to dam Ci namiary na gościa który ma chyba wszystkie typy!!!

Cytat:
2007-06-29 19:36:31, Bronson78 pisze:
właśnie o tej płytce pisze A sprawdziłem ją tak że przełożyłem ją do podnośnika szyby w drugich drzwiach i tam działa więc chyba jest dobra

nie koniecznie musi tak być. te płytki a właściwie jakiś podzespół z tej płytki niestety tak się psuje, że jak się troszkę przygrzeje, np. w upał w lato to nie działa, jeśli wyjąłeś go z prawych drzwi i przełożyłeś do lewych, to mógł owszem zadziałać ale uwierz mi, że mógł to zrobić tylko przez chwilę. dla całkowitej pewności zamień te płytki miejscami, czyli przełóż tą z lewych do prawych i powinna ci szybka zadziałać, co wykluczy uszkodzenie silniczka. jeszcze się nie spotkałem, żeby w oplu się zepsuł ten silniczek (chociaż nie wykluczam takiej ewentualności) ale te płytki to się psują nagminnie.
pzdr

psują się nagminnie???
ja w swojej A miałem elektryczne szyby przez sześć lat tzn przez cały okres jej używania przeze mnie i nie zepsuły się ani razu

A Ja mam Senia z elektrycznymi szybami od roku i już po dwóch miesiącach zepsół mi się jeden, a teraz drugi, więc "nagminnie" ma tu jak najbardziej zastosowanie!!!

[ wiadomość edytowana przez: GrzesiekK dnia 2007-07-06 23:43:06 ]

Płytka z prawych drzwi czyli tych co sie popsuły jeżdzi teraz w lewy i działa bez zarzutu a ta z lewych jeżdzi w prawych i nie działa.

Zastanawia mnie ta kontrolka od przepalonej żarówki z przodu sie świeci a żarówki wporządku.

Upatrzyłem na allegro cały zestaw do szyb elektrycznych z takim silniczkiem jak ja mam za 45 zł sztuka

Musze tylko zamówić

Ja potrzebuję takiej płytki!!!
Jak ktoś ma zbędną to się dogadamy!

Cytat:
2007-07-06 23:12:45, GrzegorS pisze:
psują się nagminnie??? ja w swojej A miałem elektryczne szyby przez sześć lat tzn przez cały okres jej używania przeze mnie i nie zepsuły się ani razu

no to fuksiarz z ciebie. pewnie nowemu właścicielowi zepsuły się zaraz po zakupie

Cytat:
2007-07-08 10:14:41, QNA pisze:
no to fuksiarz z ciebie. pewnie nowemu właścicielowi zepsuły się zaraz po zakupie

Miałem 3 omegi i w żadnej się nie popsuły.Teraz nawet się domykają przy zamykaniu auta pilotem

Cytat:
2007-07-06 23:12:45, GrzegorS pisze:
psują się nagminnie??? ja w swojej A miałem elektryczne szyby przez sześć lat tzn przez cały okres jej używania przeze mnie i nie zepsuły się ani razu

Ja moją kupiłem z zepsutą prawą szybą (to było w kwietniu br.) ale naprawiłem odrazu a teraz zepsuła mi sie lewa... jeszcze sama mi się powolutku odsuwa w trakcie szybkiej jazdy....

Trzeba to powiedzieć wyraźnie: ELEKTRYCZNE SZYBY W OMEGACH A SIE PSUJĄ !!!!!

Masz chłopie pecha !!!!!!!!