[kjs] 205 1,6 gti

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co myslicie o wykorzystaniu Peugeota 205 1,6 gti z 86r do kjsów?? Warto?? Jakie koszty itd... bo jest takie do sprzedania za tysiąc, tylko czy jest sens?

temat idzie do HP !!!!!!!!!!!!!!!!!!

bimber a czy temat nie dotyczy w linii prostej motoryzacji?? :>

z reguły pezoty są awaryjne auta, sporo osob jezdzi nimi jednak w kjs i sobie chwalą silnik 1.6 gti ma zblizone osiagi do 1.9 bardzo fajnie nosi. Ogolnie za tysiaka zalezy jeszcze w jakim stanie ale chyba warto brac i sie oski pouczyc.

Cytat:
2007-07-01 23:05:28, rejser pisze:
ale chyba warto brac i sie oski pouczyc.

no nie wiem

1,6 są lepsze od 1,9 z tegop co zaobserwowałem ostatnio. mają lepszego doła

Cytat:
2007-07-01 22:48:28, wicekdw pisze:
bimber a czy temat nie dotyczy w linii prostej motoryzacji?? :>

tak ale to nie jest fiat a na glownym poruszamy tematy dotyczace fiatow, jeszcze jakies pytania ????

205 to bardzo przyjemne auta. 1,6 to silnik TU czy jakis inny? Zwroc uwage na stan tylnej belki, na to czy bierze to cudo olej i w jakim stanie sa zawieszenia.

To jest niezla maszyna do KJS, zarowno 1.6 jak i 1.9 sa konkurecyjne w klasie. Tyle ze czesci takie jak polosie czy wahacze sa dosc drogie bo sa inne niz w seryjnym 205. Dobra opcja jest tez 1.3 rallye (albo 106/AX 1.4 GTI) - silniki na podwojnych gaznikach, zawieszenie jak w zwyklym 205, samochody jeszcze lzejsze od 205 GTI ktory ma ciezki silnik XU (TU Kosa to wlasnie 1,3/1,4). Ja mam dobre wspomnienia mimo ze moj to byl rzech jakich malo...

Cytat:
2007-07-02 12:55:54, yapko pisze:
Dobra opcja jest tez 1.3 rallye (albo 106/AX 1.4 GTI) - silniki na podwojnych gaznikach,

1.3 rallye jest równie fajny, co nieosiągalny

Cytat:
2007-07-02 13:07:04, schwepes pisze:
1.3 rallye jest równie fajny, co nieosiągalny

JEST BARDZO FAJNY HEHE WIEM BO MAM TAKIE
ALE TEGO PUGA NIGDY W SPORCIE BYM NIEWYKOZYSTYWAŁ (CHOĆ WIEM ZE NAPEWNO W KLASIE BY NAMIESZAL), BO SŁYSZALEM O 3 SZTUKACH W POLSCE OPRUCZ MOJEGO.TYLNA BELKA JEST INNA NIZ W ZWYKLEJ 106 BO WZMOCNIONA/ULEPSZONA. NO I TA KRÓTKA SKRZYNIA....