Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-02 20:04:32 Witam wszystkich i jak w temacie, chce kupic takie auto, jak ktos mial stycznosc z takim, to napiszcie mi prosze za i przeciw. Albo moze ewentualnie z tym silnikiem diesla 2.5. To z Bmw zdaje sie i opinie sa chyba slabe (skrzynia biegow slaba czy cos). I co nawazniejsze gdzie takie auto kupic z "pewnych rąk" bo na takim aucie mi glownie zalezy. Diesel, Omega i z pewnych rak ![]() P.s. Jak by ktos gdzies znalaz jakiegos linka do dobrej aukcji z takim autem to skrobnijcie mi na maila: roman@romanguitar.com tak bedzie najszybciej. Dzieki Pozdarawiam |
![]() chemik333 LOB MEMBER saab9-5, F650CS Warszawa | 2007-07-02 20:45:34 Juz kiedys byl podobny watek, wiec poszukaj... duzo w nim odpowiedzi nie bylo, ale moze cos sie dowiesz... |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2007-07-03 08:52:07 Tu masz link, w którym jest co nieco
Diesle Poza tym silnik o wysokiej kulturze pracy i bardzo oszczędny. Jedyna obawa to elektronika pompy jak wysiądzie cała pompa do wymiany a koszty koszmarne a niestety zdarzają się takie rzeczy choć częściej dotyczy to silnika 2.0 DTi. Może trochę za mało mocy ale momentu jest pod dostatkiem. |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-03 20:20:47 Spoko, dzieki za linki i informacje, coraz bardziej jestem przekonany do tego 2.2 DTi ale jak bym mial z pewnych rąk 2.5 dti to tez bym pewnie kupil. Szukam cos caly czas, jak byscie cos wiedzieli gdzies to dajcie znac.
Roman |
![]() arturlobodzinski honda accord executive warszawa | 2007-07-03 23:32:54 gieroy, nie masz racji. Twój kolega w vectrze'2005 2.0 dti ma trochę inną pompę niż ta w omegach, produkowanych do 09.2000r. Te z omeg naprawia się, wiem na pewno. Regeneracja dotyczy całej pompy - taka usługa jest w Boschu i nazywa się regeneracja pompy wtryskowej, która obejmuje naprawę sterownika i pompy (w mojej poprzedniej wypowiedzi użyłem skrótu, który był oznaczony nawiasem ![]() PS Polemika nie jest zbędna, gdy podajesz nieprawdziwe info, np. o pompie wtryskowej (a jest to ważny element, który trzeba brać pod uwagę przy zakupie 2.2dti). Napisałem, jak jest, prostując i uściślając Twoją wypowiedź. [ wiadomość edytowana przez: arturlobodzinski dnia 2007-07-04 00:00:41 ] |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2007-07-04 07:27:42 Słuchaj doktorku od ekstrapolacji. Nadal masz problemy z czytaniem. Od samego początku piszesz pierdoły nie na temat. Zamiast pisać o zaletach i wadach tego silnika to wałkujesz temat jak naprawiać pompy i to nie w tym silniku bo rzecz jest o 2.2 a nie 2.0. Jeżeli ktoś kupuje samochód to nie po to aby go naprawiać. A fakt, że 2,0 mają problemy z pompami jest tak niezaprzeczalny jak to, że 2.5 td też ma takie problemy. Dalsze pieprzenie w bambus obok tematu nie ma sensnu. A jeżeli już Cię tak ciśnie aby sprostować moją wiedzę to jest priv a nie robisz kipisz. |
![]() arturlobodzinski honda accord executive warszawa | 2007-07-04 13:34:07 Obrażasz mnie, nie wiesz i nie czytasz ze zrozumieniem...Jeśli czegoś nie rozumiesz, to zapytaj, chętnie odpowiem (bez złośliwości i podtekstów). Szkoda, bo kiedyś fajniej i milej było na forum.
Mimo wszystko, kolega Romanguitar dowiedział się więcej z mojego postu niż z Twoich kilku. Pominę Twoje słowa nasączone jadem i dopiszę kilka słów dla założyciela tematu. Jeździłem kilka tys. km omegą 2.2dth i wiem sporo na jej temat. Ekonomiczny i w miarę żwawy (zależy kto czego szuka ![]() Niezaprzeczalną zaletą 2.2 (nie wiem jak w 2.5) dti jest łańcuch rozrządu, który jest wg. producenta bezobsługowy, a praktycznie wymienia się go ok. 500 tys.km sprawdzonego ![]() Ogólnie silniki 2.0, 2.2 i 2.5dti są wrażliwe na paliwo. Trzeba lać na sprawdzonych stacjach ale o tym na pewno już wiesz. Romanguitar, jeśli masz jakieś pytania to śmiało pisz na priv - obejdzie się wtedy bez pieniactwa i komentarzy nie na temat. |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2007-07-04 15:28:53 Trzeba było tak od razu napisać to byś jadu nie poczuł ![]() |
![]() arturlobodzinski honda accord executive warszawa | 2007-07-04 15:43:36 "Żegnam ozięble i może mi się Pan więcej nie kłaniać..." ![]() ![]() |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-05 13:20:39 Dzieki, dzieki, ale nie kluccie sie, bo nie po to zakladalem ten wątek ![]() Pozdro Roman |
![]() fomin LOB MEMBER saab sie przekręcił :) cip cip | 2007-07-05 15:52:06
żegnam roman kup 3.0 mv6 tam pompa kosztuje 120 pln u mariosa ![]() ![]() |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2007-07-05 20:32:27 Dobrze prawisz fomin ![]() |
![]() czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2007-07-05 22:14:19 kiedyś gadałme z przypadkowym klientem naszej stacji, podjechał vectrą DTI czy DTL nie pamiętam.
Gadka szmatka, ale jedno co mówił, to żebym przy zakupie przyszłego auta wystrzegł się silnika 2.0 lub 2.2 DTI DTL itp. Osobiście koleś znał 3 przypadki (w tym jego auto)gdzie padła pompa. Naprawa ok 2,5tyś zł ps. jeden znajomy ponoć regeneruje te układy sterujące, ponoć nie pada mechanika, a elektronika A w serwisach kasują za regeneracje całości, wsumie nikt nie wie co tak naprawdę serwis naprawia |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2007-07-08 22:58:31 witam
mam 2.2DTI od ponad roku (ok. 30k przejechalem). Genralnie jestem zadowolony samochodzik calkiem oki. Spalanie w trasie od 6,5 - 9,5 miasto. Jedynie pozostaje kwestia z jakimi predkosciami sie poruszasz w trasie. Jezeli w przedziale 150 -180 to lepiej szukaj 2.5 DTI. Jezeli 120 - 150 to 2.2 DTI bedzie dla Ciebie OK. Ja teraz sie juz bardzo powaznie przymierzam do zmiany na cos z 3.0 l(530d) ub jakies benzynowe turbo (Saab Aero) lub moze ostatecznie VW 2.5TDI. moja furka do design edition ![]() pzdr dz |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-09 17:43:26 Mi by spokojnie 2.2 starczylo. Tylko taka fure to bym chcial kupic z jakichs pewnych rąk raczej... a z tym slabo jest. Monitoruje allego caly czas ale sa tylko sprowadzane! Mina troche...
Roman |
![]() dominikzzz CARAVAN 2.2 DTI Warszawa | 2007-07-09 20:58:50 to jeszcze raz powiem, troche jasniej ![]() moze moj samochod chcesz kupic ???? to wtedy przyspieszy moje decyzje zakupowe ![]() pzdr dz |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-09 22:47:21
No czemu nie... napisz cos wiecej o niej!!! Roman |
![]() Romanguitar DEADSOUL Opel Omega C Kombi Wrocław | 2007-07-11 12:40:17 Jak na ta chwile to dwie takie aukcje bede organoleptycznie sprawdzal: http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C3025953
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C2995892 co sadzicie? Roman |