Rajdy na Słowacji-są LADY:)))

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Włsanie sobie odglądałem galerie ha hodze i znalazłem mały fotoreportaz z ostatniego rajdu Trnava jaki odbył sie na słowacji. Oczywiście ne zabrakło w nim LADY VFTS i MTX . Fotki można obeirzeć na : www.rajdy.hoga.pl
http://www.rajdy.hoga.pl/big_fot.asp?obrazek=galeria/03_koronowski_trnava/22.JPG
Paweł

Szkoda, że nie uczestniczyły w tym rajdzie także rajdowe modyfikacje nowszych modeli ład, a więc np. 21107 (rajdowa modyfikacja 2110), 21127 (rajdówka 2112), 21124 Super 1600. A jak wynika z opisu w moich prospektach podobno te rajdowe modyfikacje w grupie dziesiątek podbijają coraz więcej rajdów, może nie tych na najwyższym poziomie, ale stopniowo osiągają sukcesy.
A teraz do Konri'ego (no i do Pawła w sumie też). Wiem, że chciałeś, aby w prospektach była tez umieszczona lada 2105 VFTS, która jest wspomniana również w tym temacie. W związku z tym czy w internecie można gdzieś znaleźć tekst źródłowy właśnie o tej modyfikacji? Z góry dzięki za odpowiedź.
Pozdrawiam
Miły_Bydgoszcz

Co do VFTSa to znalazłem o nim duzo informacji ale niestety jedna jest sprzeczna z drugą. Dane zawierają się w przedziałach:

pojemnosć 1.6 do 1.8
moc 140 - 180 KM
waga 650 - 900 kg
trudno z tego sklecić coś konkretnego.

Podobno te oryginalne VFTSy robione w Czechosłowacji przez firmę MTX ważyły 650 kg i miały cześć nadwozia wykonaną z aluminium i włókna węglowego oraz silnik 1.6 o mocy 180 KM. Węgrzy mówili na zlocie że u nich ostały się jedynie 2 takie egzemplarze - reszta ścigajacych sie aut to przeróbki ze zwykłych 2105

a te ze słowacji fajniutkie są:

Miły myślałem o tym żeby w dziale VFTS umieścić poprostu zdjecia z tras rajdów ponieważ niektóre są naprawdę piekne

Właśnie tera pracuję nad stronką. Postanowiłem, że zmniejszę liczbę linków i pod jednego linka będzie wchodziła cała grupa a nie jeden typ. Poza tym postanowiłem jednak wywalić tabele z danymi (a jeszcze kilka dni temu mówiłem o tym Excelu - ależ jestem niesłowny, zmienia mi się wszystko jak w kalejdoskopie! - ale po prostu niektórych szczegółowych danych nie można zdobyć w sieci, w związku z tym, po prostu najważniejsze rzeczy będą zawarte w tekstach opisowych - z resztą zobacz jak jest w opisach samochodów na motonews).
A wracając do tego tuningu fabrycznego, to chciałbym, żeby też był zawarty w tym samym linku co podstawowe modele danej grupy. W związku z tym Konri nie obrazisz się jeżeli info o ladzie 2105 VFTS będzie w linku "Zhiguli"?
A poza tym Kondrad, mam pytanie: czy obok takich "suchych" danych technicznych masz może jakieś teksty opisowe?