Alarm + Centralny Zestaw

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Znalazlem taka impreze na allegro:
Allegro
Co sadzicie o takim zestawie??
Warto do Asieńki takie cos zamontowac?? A jezeli nie warto to co polecacie??
I na koniec jeszcze pytanko: Ile wyniesie koszt montazu takiej imprezy jezeli nie bede zakladal sam?

kumpel zakupil ten zestawik wlasnie z allegro..Jak alarmi smiga ladnie to silowniki okazaly sie bezuzyteczne (Volkswagen T4), poniewaz byly za slabe A wiec dupa blada .. Nie wiem jak by wyszlo w asterce, twoj wybor czy chcesz to sprawdzic
Nie mam pojecia ile biora za montaz wiec nie bede ci sciemnial jakis cen

pilociki całkiem ładne, ale ja przed zakupem chyba wysłał bym kilka maili do "zadowolonych" klientów i zapytałbym jak to śmiga

Wydaje mi sie ze silowniki 4 kilowe beda ok do Aski chociaz zamykajac recznie czuc ze potrzeba spoorej sily.
alarm w sumie nie jest mi potrzebny za specjalnie ale sprawia wrazenie przyjemnego.
Jedynym mankamentem sa wlasnie pilociki. Pomijam ze brzydkie ale zero funkcjonalnosci. Przyciski na zewnatrz i do tego ten chrom sie zaraz w kieszeni powyciera.

witam. zakładałem klientowi taki zestaw do asterki 92. śmigał bez problemu. co do pilotów to nie wiem czy sie powycierają bo zakładałem z pilotami do których montuje sie grot z kluczyka tzw.scyzoryk ( jak w vectrach i astrach 2). piloty chromowane ale z innej firmy zakładałem i nigdy nie było problemu żeby sie starło lub cokolwiek podobnego. jedynym problemem był siłownik do otwierania w klapie tylnej na tzw.odskok. proponowany przez tego sprzedawce (na linkę) nie sprawdził sie. trzeba było zamontować zwykły siłownik.

A jak ma sie do tych pilotow "scyzorykow" (jaka ladna nazwa prawda? ) immobiliser w fabrycznym kluczyku?

zakładałem do astry 92 wiec nie było imo. zapytaj sprzedawce czy jest miejsce na imo oryginalne ale z tego co pamiętam to było. co do wyciągnięcia z oryginalnego kluczyka to nie ma problemu.
ja mam 2 oryginalne kluczyki do astry 2(scyzoryki) bez grotów tylko kwestia taka ze i tak najprawdopodobniej nie zgrasz z kodem alarmu

Skoro zakladales to powinienes byc zorientowany w cenach zalozenia tego cuda.
Jesli moge to..... ile i dlaczego tak drogo
Dalo by sie to zrobic np w 1 dzien (zostawic auto i jechac na ryby? (Nie ma to jak miec pier...lca co?))

Na scyzoryku mi nie specjalnie zalezy...

zamontowanie alarmu+ centralny zamek zajmuje ok 5-7godz. w zależności od wprawy. mi w astrze 1 zajmuje ok 5-6h. najgorsza zabawa z regulacją mastera na drzwiach kierowcy. Cała sprawa to wygoda i bajer, co do alarmu to oczywiście praktyka. do zestawu proponuje dołożyć czujnik wstrząsowo-uderzeniowy. niewiem jak u was ale w mojej mieścinie kołpaki i alusy to chodliwy towar.

ja za alarm z centralnym + montarz biore 300-400zł, w zależnści od auta i wyposarzenia alarmu

[ wiadomość edytowana przez: graba30 dnia 2007-07-11 19:52:11 ]

[ wiadomość edytowana przez: graba30 dnia 2007-07-11 19:54:13 ]

graba30 to tanio. u nas byś sie nie utrzymał na takiej małej marzy. wiec jak bym miał swój sprzęt to ile za założenie do astry 5 d ?
faktem jest ze dniówka na spokojnie starczy.
wstrząsowy owszem dobra rzecz bo jak cię ktoś puknie to zawsze możesz go namierzyć i kasę ściągnąć a jest to tania sprawa. ale co do kołpaków to nie przejdzie. jeżeli byś tak wyregulował żeby na kołpaki działało to w nocy nie spisz a sąsiedzi wybija ci szyby w aucie ( w mieście gdzie natezenie ruchu ciężarowego, sportowe wydechy i mocny bas to alarm wyje non stop).

P.S.
to ta szprotawa niedaleko zagania??

GrzesD
myślę ze bardzo dobra cena jest około 200 pln.
od razu mówię ci ze jeżeli chcesz na tylna klapę to musisz dokupić oryginalna wkładkę przystosowana do centrala.
a na ryby tez może bym sie wybrał

U nas podobnie 150 -200 za zestaw
Zastanawiam sie tylko nad alarmem.
Garazuje auto. Mieszkam na takim osiedlu ze samochod nierzadko stal cale noce pootwierany i nic sie nie dzieje. W pracy tez parkuje na parkingu z kamerami na stadionie Korony wiec nie bardzo potrzebuje tego alarmu ale ..... strzyzonego PAN BOG strzyze... Zwlaszcza na slasku na rybach jak sie zostawia auto nad rzeka

alex-bytom- tak to ta szprotawa.
co do cujnika to masz poczęści racje. może sie włączyć w nocy, mi osobiście jeszcze sie to nie przytrafiło choć parkuje przy ruchliwej drodze. czujke wstrząsową mam założoną pod deską rozdzielczą,przykleiłem do wewnątrz tapiserki i przy delikanym puknięciu/uderzeniu już wyzwala. próbowałem mocować do elementów nadwozia i efekty bardzo słabe. przy mocnym kopnięciu w koło alarm nie reagował ;/

GrzesD ale i tak najlepiej mieć central na pilota bo jak luksus to cały ( i wcale nie szpan) a koszt samego sterownika a całego alarmu wiele nie odbiega wiec warto sie zastanowić.
a jak masz ładne radyjko a nie masz alarmu to przyjedz do Bytomia na pewno znajdzie sie dobry nabywca .

graba30 swego czasu "mieszkałem" w Dobre n/ Kwisą .

Alex mysle bardzo podobnie. Wlasciwie koszt niewiele wiekszy a troche bezpieczniej zawsze stad zastanawiam sie nad zestawem.
Apropos mieszkania nad Kwisa.... Dalbym sie pokroic za ta Kwise
(Pstragi i lipienie)

Cytat:
Apropos mieszkania nad Kwisa.... Dalbym sie pokroic za ta Kwise
(Pstragi i lipienie)

co tez tam 'mieszkałeś'

lowilem i miezkalem u wujka w Koscielniku w wakacje

Cytat:
2007-07-12 10:48:08, GrzesD pisze:
U nas podobnie 150 -200 za zestaw Zastanawiam sie tylko nad alarmem. Garazuje auto. Mieszkam na takim osiedlu ze samochod nierzadko stal cale noce pootwierany i nic sie nie dzieje. W pracy tez parkuje na parkingu z kamerami na stadionie Korony wiec nie bardzo potrzebuje tego alarmu ale ..... strzyzonego PAN BOG strzyze... Zwlaszcza na slasku na rybach jak sie zostawia auto nad rzeka

Ja Ci powiem tak.
Jak mi padły takie malutkie sprężynki /które pewnie bu kosztowały jakieś 50 groszy za sztukę/ w zamkach drzwi przednich ale niestety są nie do zdobycia a cały zamek kosztuje 90PLN, to kupiłem sobie centralny za 60PLN.
Alarm już miałem, też za podobne pieniądze.
Łączny koszt to około 130PLN + 4 godziny montażu.
Czyli koszt i niewiele roboty a wygoda cholernie zadowalająca.

Zestaw masz do kupienia >TU<

panowie jak by ktoś chciał domykanie szyb a ma oryginał szyby i centrtral
Cytat:
zero
Nowy w OKP

1. Demontujmey tapicerkę i zdejmujemy folię ochronną
2. lokalizujemy silniczek i jego wiązkę
3. we wtyczce mechanizmu szybek lokalizujemy pin 6 i montujemy tam brakujący konektorek
4. po zamontowani konektorka wtyczka wraca do swojego gniazda ;]
5. we wiązce siłownika centralnego zamka lokalizujemy kabelek odpowiedzialny za zamykanie zamka (brązowy z czerwonym paskiem)
6. nacinamy osłonę wpinamy kabelek z pinu 6 i lutujemy
7. wszystko ładnie izolujemy i składamy tapicerkę do kupy i w kolejnych drzwiach robimy tak samo :cool:

taka mała uwaga
domykanie szyb będzie działać dopiero wtedy jak mechanizm szybek będzie pamiętał gdzie jest wpełni otwarty i zamknięty czyli za każdym razem jak odpinamy akumulator musiamy szybki nauczyć