| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-04 22:59:59 Witam
Znalazlem taka impreze na allegro: Allegro Co sadzicie o takim zestawie?? Warto do Asieńki takie cos zamontowac?? A jezeli nie warto to co polecacie?? I na koniec jeszcze pytanko: Ile wyniesie koszt montazu takiej imprezy jezeli nie bede zakladal sam? |
taxi Pełnoprawny Klubowicz mondeo Łódź / Elbląg | 2007-07-05 05:48:42 kumpel zakupil ten zestawik wlasnie z allegro..Jak alarmi smiga ladnie to silowniki okazaly sie bezuzyteczne (Volkswagen T4), poniewaz byly za slabe A wiec dupa blada .. Nie wiem jak by wyszlo w asterce, twoj wybor czy chcesz to sprawdzic
Nie mam pojecia ile biora za montaz wiec nie bede ci sciemnial jakis cen |
adi-000 Forumowicz Vw Passat stolica | 2007-07-05 08:02:51 pilociki całkiem ładne, ale ja przed zakupem chyba wysłał bym kilka maili do "zadowolonych" klientów i zapytałbym jak to śmiga |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-05 13:05:02 Wydaje mi sie ze silowniki 4 kilowe beda ok do Aski chociaz zamykajac recznie czuc ze potrzeba spoorej sily.
alarm w sumie nie jest mi potrzebny za specjalnie ale sprawia wrazenie przyjemnego. Jedynym mankamentem sa wlasnie pilociki. Pomijam ze brzydkie ale zero funkcjonalnosci. Przyciski na zewnatrz i do tego ten chrom sie zaraz w kieszeni powyciera. |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-05 21:54:32 witam. zakładałem klientowi taki zestaw do asterki 92. śmigał bez problemu. co do pilotów to nie wiem czy sie powycierają bo zakładałem z pilotami do których montuje sie grot z kluczyka tzw.scyzoryk ( jak w vectrach i astrach 2). piloty chromowane ale z innej firmy zakładałem i nigdy nie było problemu żeby sie starło lub cokolwiek podobnego. jedynym problemem był siłownik do otwierania w klapie tylnej na tzw.odskok. proponowany przez tego sprzedawce (na linkę) nie sprawdził sie. trzeba było zamontować zwykły siłownik. |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-06 10:21:17 A jak ma sie do tych pilotow "scyzorykow" (jaka ladna nazwa prawda? ) immobiliser w fabrycznym kluczyku?
|
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-06 19:11:08 zakładałem do astry 92 wiec nie było imo. zapytaj sprzedawce czy jest miejsce na imo oryginalne ale z tego co pamiętam to było. co do wyciągnięcia z oryginalnego kluczyka to nie ma problemu.
ja mam 2 oryginalne kluczyki do astry 2(scyzoryki) bez grotów tylko kwestia taka ze i tak najprawdopodobniej nie zgrasz z kodem alarmu |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-06 23:22:11 Skoro zakladales to powinienes byc zorientowany w cenach zalozenia tego cuda.
Jesli moge to..... ile i dlaczego tak drogo
Dalo by sie to zrobic np w 1 dzien (zostawic auto i jechac na ryby? (Nie ma to jak miec pier...lca co?))
Na scyzoryku mi nie specjalnie zalezy... |
graba30 Forumowicz Vectra B / Astra G / ... szprotawa | 2007-07-11 19:51:44 zamontowanie alarmu+ centralny zamek zajmuje ok 5-7godz. w zależności od wprawy. mi w astrze 1 zajmuje ok 5-6h. najgorsza zabawa z regulacją mastera na drzwiach kierowcy. Cała sprawa to wygoda i bajer, co do alarmu to oczywiście praktyka. do zestawu proponuje dołożyć czujnik wstrząsowo-uderzeniowy. niewiem jak u was ale w mojej mieścinie kołpaki i alusy to chodliwy towar.
ja za alarm z centralnym + montarz biore 300-400zł, w zależnści od auta i wyposarzenia alarmu [ wiadomość edytowana przez: graba30 dnia 2007-07-11 19:52:11 ] [ wiadomość edytowana przez: graba30 dnia 2007-07-11 19:54:13 ] |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-12 07:46:27 graba30 to tanio. u nas byś sie nie utrzymał na takiej małej marzy. wiec jak bym miał swój sprzęt to ile za założenie do astry 5 d ?
faktem jest ze dniówka na spokojnie starczy. wstrząsowy owszem dobra rzecz bo jak cię ktoś puknie to zawsze możesz go namierzyć i kasę ściągnąć a jest to tania sprawa. ale co do kołpaków to nie przejdzie. jeżeli byś tak wyregulował żeby na kołpaki działało to w nocy nie spisz a sąsiedzi wybija ci szyby w aucie ( w mieście gdzie natezenie ruchu ciężarowego, sportowe wydechy i mocny bas to alarm wyje non stop). |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-12 07:47:13 P.S.
to ta szprotawa niedaleko zagania?? |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-12 07:54:17 GrzesD
myślę ze bardzo dobra cena jest około 200 pln. od razu mówię ci ze jeżeli chcesz na tylna klapę to musisz dokupić oryginalna wkładkę przystosowana do centrala. a na ryby tez może bym sie wybrał |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-12 10:48:08 U nas podobnie 150 -200 za zestaw
Zastanawiam sie tylko nad alarmem. Garazuje auto. Mieszkam na takim osiedlu ze samochod nierzadko stal cale noce pootwierany i nic sie nie dzieje. W pracy tez parkuje na parkingu z kamerami na stadionie Korony wiec nie bardzo potrzebuje tego alarmu ale ..... strzyzonego PAN BOG strzyze... Zwlaszcza na slasku na rybach jak sie zostawia auto nad rzeka |
graba30 Forumowicz Vectra B / Astra G / ... szprotawa | 2007-07-12 19:27:01 alex-bytom- tak to ta szprotawa.
co do cujnika to masz poczęści racje. może sie włączyć w nocy, mi osobiście jeszcze sie to nie przytrafiło choć parkuje przy ruchliwej drodze. czujke wstrząsową mam założoną pod deską rozdzielczą,przykleiłem do wewnątrz tapiserki i przy delikanym puknięciu/uderzeniu już wyzwala. próbowałem mocować do elementów nadwozia i efekty bardzo słabe. przy mocnym kopnięciu w koło alarm nie reagował ;/ |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-13 08:01:25 GrzesD ale i tak najlepiej mieć central na pilota bo jak luksus to cały ( i wcale nie szpan) a koszt samego sterownika a całego alarmu wiele nie odbiega wiec warto sie zastanowić.
a jak masz ładne radyjko a nie masz alarmu to przyjedz do Bytomia na pewno znajdzie sie dobry nabywca .
graba30 swego czasu "mieszkałem" w Dobre n/ Kwisą .
|
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-13 10:42:10 Alex mysle bardzo podobnie. Wlasciwie koszt niewiele wiekszy a troche bezpieczniej zawsze stad zastanawiam sie nad zestawem.
Apropos mieszkania nad Kwisa.... Dalbym sie pokroic za ta Kwise (Pstragi i lipienie) |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-17 16:14:11
co tez tam 'mieszkałeś' |
GrzesD Opel Astra F X14NZ Kielce | 2007-07-17 23:59:16 lowilem i miezkalem u wujka w Koscielniku w wakacje |
Slawekp Forumowicz Ascona C Wrocław | 2007-07-23 20:46:16
Ja Ci powiem tak. Jak mi padły takie malutkie sprężynki /które pewnie bu kosztowały jakieś 50 groszy za sztukę/ w zamkach drzwi przednich ale niestety są nie do zdobycia a cały zamek kosztuje 90PLN, to kupiłem sobie centralny za 60PLN. Alarm już miałem, też za podobne pieniądze. Łączny koszt to około 130PLN + 4 godziny montażu. Czyli koszt i niewiele roboty a wygoda cholernie zadowalająca. Zestaw masz do kupienia >TU< |
alex-bytom (S) RegionAdmin CORSA ,OCTAVIA TDI bytom | 2007-07-26 12:36:28 panowie jak by ktoś chciał domykanie szyb a ma oryginał szyby i centrtral
|