Jakie auto najtańsze ????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
muszę kupic samochód, najlepiej kombi ale może ktoś mi poradzi jakiej marki, chodzi mi oczywiście o auto jak najmniej awaryjne i tanie w utrzymaniu.mam zamiar wydac ok 25000-30000

[ wiadomość edytowana przez: katpiter dnia 2007-07-07 15:38:29 ]

Nie ważna dzisiaj jest marka auta ale gdzie zostalo wyprodukowane.

Co z tego ze mercedes jak z czech.
Co z tego ze nissan jak z angli.

Ja kupiłbym coś za 20000 zł a reszte odłożył. Jak kupisz za 35k to i tak bez remontow straci po 2-3 latach te 15k wartosci.

Za 20k celowałbym kombi passta, skode oktawie, mercedes c klasa, deawoo nobira, VW bora. Osobiscie wydaje mi sie ze bora jak kombi bedzie najtansze jako diselek. Tylko bory kosztują. Przelicz spalanie roczne i wyjdzie ci co bardziej oplaca sie kupic drozszy mniej palacy czy tanszy wiecej.

Genralnie to wybór masz ogromny

a jak z naprawami , oczywiście tymi bierącymi jak i poważnymi?

a co myślicie o mercedesie E klasa

a co myślicie o mercedesie E klasa

Mercedes E klasa - dużo pali, wcale takie niezawodne nie jest. Ci co mają 124 mają niezawodne reszta jest taka sama jak wiekszosc aut.
Zresztą duzo pali częsci bardzo drogie są do E klasy no i rdzewieje.
Ma z 20 komputerów w sobie i jak sie coś z elektryki sypnie to współczuje.

"a jak z naprawami , oczywiście tymi bierącymi jak i poważnymi? "

Im droższe autko tym wiecej wydasz na remonty. Ja na swoje wydałem z 5K a to niska klasa przy audi A4 zawieszenie (część) z robocizną tyle bedzie kosztowało. No i te pompowtryski.... wtryski pompy, sprężarki i inne potrafią kosztowac i z 5000

A kup sobie autko jakie chcesz ale zeby cie było na nie stać i na paliwo.

polecam passata kombi b5 po face liftingu, najlepiej 1,9 tdi - za 30 patyków kupisz ładny model

mozesz kupić złom dowlonej marki i bedzie to złom. Istotniejszy od marki auta jest jego stan techniczny, dotychcasowa ekspolatacja, stosowane materiały ekspolatacyjne, kultura techniczna osób naprawiajacych to auto (szczególnie jesli chodzi o naprawy powypadkowe). merc W210 to bardzo przyzowite auto, cześci wcale nie sa drogie (auto popularne wiec wybór ogromny - orginalne, zamienniki, uzywane).

weż pod uwage fakt, ze kazde auto w dieslu zwykle ma zdecydowanie wiekszy przebieg niz podobne auto z silnikiem benzynowym (w koncu diesel jest drozszy w zakupie wiec zeby sie opłacało kupic diesla, trzeba wiecej jezdzic). Sporo aut na rynku wtórnym ma zanizone przebiegi, takwiec zanim cois kupisz bardzo dokładnie to obejrzyj (albo zlec tzw. przegląd przedsprzedażowy ASO - koszt okolo 200-300zl a moze zaoszczedzisz dzieki temu duzo wiecej pieniedzy. I pamietaj ze nie ma okazji - nikt bez powodu nie sprzedaje sprawnego pelnowartosciowego samochodu duzo ponizej jego ceny rynkowej.

Tak jest liczy się stan auta. Bardzo fajne określenie "kultura techniczna". Niestety w naszym kraju tzw. mechanikom samochodowym bardzo jej brakuje.

proponuję citroen xsara 2.0 hdi,wygodny kąbiaczek dobrze wyp. a silnik -trudno znależć bardziej ekonomiczne auto,5l na 100tke