Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() QLogic Espero1.5, Nubira2.0 Warszawa Tarchomin | 2007-07-10 10:24:36 Bo sa lusterka skladane, nowszy typ od 96r - takie duze i oplywowe:
![]() i sa lusterka nieskladane, starszy typ, do 95r. Mniejsze i takie... no takie: ![]() Zeby potem nie bylo przypadkiem prob skladania nieskladalnego lusterka ![]() |
qbaj pro cee'd 1.6 CVVT warszawa | 2007-07-10 10:33:41 zakladajac ze nie zostalo zlamane ramie od lusterka to powodem luznego skladania moze byc wypadniecie blokady sprezyny..trojkat mocowany do karoserii ma pionowy bolec stanowiacy os obrotu lusterka..na ta os zalozone jest ramie lusterka na to nalozona masywna sprezyna a na sprezyne dekielek ktory jest dociskany przez cos w rodzaju zawleczki w ksztalcie litery C..jesli to spadlo to sprezyna nie jest dociskana i lustro lata
zdjac zwierciadlo..odkrecic obudowe (o ile sie da) i wszystko bedzie jasne |
horacy Daewoo Espero 2.0 CD Gliwice | 2007-07-10 23:19:17 No i wszystko jasne. Tak jak pisał qbaj nacięcie w osi wyrobiło się i zawleczka spadła. Naciąłem obok, złożyłem wszystko do kupy i działa. Ta sprężyna nawet całkiem mocna jest - musiałem ją ściskać w imadle, żeby założyć zawleczkę. Przy rozbiórce oczywiście nie mogłem jednej śruby odkręcić, ale ją przewierciłem i poszło. Fajnie, że działa. Przy okazji dowiedziałem się, że lusterko składa się również w drugą stronę. |
darkghost Głogów | 2008-11-14 15:48:25 Witam
Jakiś kolo na parkingu puknął w moje lusterko (prawe, składane) co spowodowało, ze lustero troche sie odchyliło w dół. Skutkiem sa szumy pojawiajace sie juz czasami przy 100 km/h (zalezy, czy mocno wieje na dworze czy nie). Da sie to jakoś naprawić, czy tylko wymiana lusterka. Jak bedzie trzeba, to wrzuce pare fotek jak lusterko wyglada. |
![]() pawel12356 Daewoo Espero 1.5 16v Czerniak | 2008-11-14 17:40:02
musiał Cie mocno strzelic ![]() ja przy ok 40 km/h zderzyłem sie lusterkiem w waskiej uliczce z oplem-chyba combo sie to nazywa-taka corsa z buda ![]() zderzylismy sie lusterkami i jego rozpryso sie w drobny mak jakby było z porcelany a moje dosłownie wystraczało wyszorowac ze sladów czarnego plastiku -nawet rysy nie ma-facet z opla był wielce zdziwiony ![]() tak wiec lusterka w espero to twardziele ![]() ps podczas jazdy wiatr najmocniej szumi w espero własnie na tych lusterkach ![]() swoje spróbuj rozkrecic i zobacz czy cos nie pekło--jesli pekło to raczej nie skleisz |
![]() Nortonn Pszczółka / BYŁO Esp ... Łódź | 2008-11-14 17:58:11 Miałem niedawno taką sytuację. Skręcałem w lewo, z naprzeciwka jechał tramwaj, im bardziej zbliżał się do mnie tym bardziej miałem obawy, że zarysuje mi cały bok. W pewnym momencie łup, tramwaj przechylił się na bok (krzywe tory) i uderzył w lusterko oczywiście pojechał dalej. Lusterko złożyło się i teraz mam białą plamę... Więcej szkody nie narobił...
Do tej pory zastanawiam się jak to się stało... ![]() |
![]() desperos Klubowy Weteran Volvo V70 II Lublin | 2008-11-14 18:10:40
po prostu chciał zajechać Ci drogę ![]() |