Wycieraczki i wskaznik paliwa;/

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam taki problem...wycieraczki nie dzialaja w tej pierwszej pozycji...dzilaja na drugiej i ostatniej...drazni mnie to bo przy malym deszczu musze wlaczac i wylaczac bo same chodza za szybko...a druga sprawa to wskaznik paliwa mi nie pokazuje ile mam...nie wiem gdzie szukac przyczyny tych usterek...nie wiem czy to ze mam gaz ma jakis zwiazek z niedzialjacym wskaznikiem paliwa....

Cytat:
wycieraczki nie dzialaja w tej pierwszej pozycji.

Do sklepu marsz i kupić przekaźnik koszt 30 zł
Cytat:
sprawa to wskaznik paliwa mi nie pokazuje ile mam...nie wiem gdzie szukac przyczyny tych usterek

Na kanał marsz- z tyłu od zbiornika wychodzą 3 przewody zdejmij przeszlifuj papierkiem psiknij jakims siuwaksem ( polecam elektrosol, lub kontakt ) i z powrotem tylko bez pomylenia założ powinno zadziałać ( u mnie pomogło )

Zanim pudzie do sklepu p[o przekaźnik niech rozbierze wajchę wycierałek i zerknie na styki.
Mogą być wypalone lub uwalone.
Popsikanie siuwaksem może pomóc.
Jak nie, to zostaje albo niu wajcha albo niu przekaźnik.

Co do wskaźnika paliwa to przygotuj sobie lutownicę, nowy konektorek "żeński", papier ścierny, jakiś siuwaks, smar zwykły (tawot) i kleszczyki.

99.*% usterek tkwi w kabelku masowym, właśnie z konektorkiem.
Lubi zaśniedzieć lub nawet zardzewieć.
Stary konektor ciach kleszczykami, to co ma w niego wejść oczyścić papierkiem, na kabelek niu konektor i dobrze jest to polutować. Później siuwaksem psik psik i smarem obsmarować wkoło - zabezpieczy to przed wodą.

Pozostałem dwie okrągłe wsuwki też można siuwaksem prysnąć i obsmarować tawotem.
Tych kabelków nie idzie pomylić.

jesli chodzi o wycieraczki to mi jak padl przekaznik to nie dzialal zaden teryb dopiero po jego wyjeciu dzialal najszybszy

Cytat:
2007-07-13 15:06:34, Jabuszko pisze:
jesli chodzi o wycieraczki to mi jak padl przekaznik to nie dzialal zaden teryb dopiero po jego wyjeciu dzialal najszybszy

Zgadza się.
Podobne rozwiązanie jest w VW Golf III.
Kumplowi jak na urlopie padł przekaźnik to po wyjęciu go działały wycierałki właśnie na najszybszym trybie.
Ale chyba lepiej mieć choć jeden niż wcale