Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Kartos HONDA CRV Zielonka | 2003-06-21 00:50:35 Gdybyś miał tempomat to czujnik ten służyłby do wyłączania go przy wciśnięciu sprzęgła. Ale związek z kontrolką ręcznego????? No idea ![]() |
![]() disel Gliwice | 2003-06-21 08:14:42 jak dzwigne nogą pedal sprzegla o te dwa centymetry do gory to wlacz sie kontrolka recznego ![]() |
![]() Edmund_Dantes LOB SYMPATYK OPEL OMEGA Gorzów Wlkp. | 2003-06-21 10:13:26 Witajcie
Mine rownież nurtuje to pytanie jak dźwignę nogą pedał sprzegła do góry i u mnie zapala się kontrolka hamulca , Czary jakieś czy cuś ???? Pozdrawiam Edmund Dantes P.S. wiem że w poldku jest taki bajer że pali sie kontrolka hamulców i trzeba nacisnąć ją żeby zgasła jednocześnie jak zgaśnie informuje że żarówki w stopach są OK . Wyciągnę dzisiaj jedną żarowkę ze stopu i dźwignę pedał sprzęgła ( ale dlaczego sprzęgła) i sprawdzę czy zapali się kontrolka . Wieczorem dam znać |
bzyk21 opel omega kobylin | 2003-06-21 18:48:27 WITAM U mnie jest to samo pedał do góry i zapala się kontrolka od ręcznego. ![]() ![]() NARA |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-06-22 07:45:45 Jak pęknie linka to pedał sprzęgła zejdzie na dół i nie załączy tego włącznika.
Szukałem w TIS, znalazłem tylko nazwę "clutch control switch". "przełącznik kontroli sprzęgła" Ale przeznaczenia nie udało mi się namierzyć... ![]() Jak maszyna ma tempomacik to zainstalowany jest inny przełącznik (TIS). |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-06-22 15:26:13 Właśnie urwała mi się linka sprzęgła...
Fatum jakieś... został poruszony temat linki i jest problem... Może ktoś wie, czy linka z Omy A 2.0 pasuje do 3.0??? Jak pech to pech. |
![]() salmon DEADSOUL Audi A6 C4 Ełk | 2003-06-22 16:27:08 Disel, do tempomatu jest jeszcze jeden dodatkowy czujnik, którego u nas chyba nie ma... Na schemacie jest tylko zaznaczone połączenie do niego.. |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-06-22 17:17:34 Powiem, że szczerze wątpię żeby od 2.0 pasowała do 3.0. Niedawno linka mi padła i w akcie deperacji (była niedziela) kupiłem do 2.0 ale starszego rocznika i szlag mnie trafiał później przy montażu. Linka technicznie wykonana była tak samo ale końcówka gwintowana okazała się krótsza niż powinna i musiałem kombinować ze starej linki dostawiłem brakujący element gwintowany i jakoś się udało. A jedna rada jak będziesz zmieniał linkę uważaj na nakrętki nie zgub. Pokopany rozmiar 7 (siódemka). A jeżeli chodzi o ten włącznik krańcowy nie mam zabardzo koncepcji na to. Może jak ktoś zaciągnie za mocno linkę to wtedy zaskoczy ale poszukam ciekawe w każdym razie te spostrzeżenie z ty włącznikiem.
Pozdrawiam |
![]() marekcaramba (S) LOB MODER Jeep XJ, 2xAudi A8Q Warcz, 20 km od Gdańska na S | 2003-06-22 17:31:26 Jutro (poniedziałem) będę polował na linkę.
Śruby już nie mam... poleciała gdzieś w momencie zerwania. Nowa linka jest bez śruby? ![]() |
![]() Sagittario LOB MEMBER Warszawa | 2003-06-22 20:17:42 Witam !
Zaciekawił mnie ten temat i zszedłem ( mieszkam na 12 piętrzę... ![]() okazało się że w Omie z C24NE też coś takiego występuje, może (tak przypuszczam) jest to czujnik tzw. "skoku jałowego" dźwigni sprzęgła i sygalizuje o zbyt małym naciągnięciu linki..??? szczerze to nie mam pojęcia ale takie są moje przypuszczenia , wydaje mi się że coś takiego występuje przy pedale hamulca i tak to się właśnie nazywa co do kontrolki sprawności oświetlenia "stopu" to nie wiem jak to wygląda w innych silnikach ale u mnie też jest coś takiego jak w poldkach żę po uruchomieniu silnika pali się kontrolka do pierwszego naciśnięcia hamulca po czym gaśnie sygnalizując że wszystko jest ok. ze "stopem" pozdrawiam i również czekam na rozwiązanie dość intrygującego faktu "nieznanego czujnika" Arek |
![]() stapoz Omega 2.5V6+gaz, Mon ... Poznań | 2003-06-27 15:59:40 W miarę zużywania się okładzin sprzęgła pedał idzie coraz wyżej do góry. Gdy dojdzie do czujnika zapala się kontrolka "sprzęgła i ham. awaryjnego" - sygnał, żeby podciągnąc linkę lub zmienić okładziny sprzęgła ![]() |
![]() gieroy LOB MEMBER granatowy panzer ale ... Siemianice | 2003-06-28 08:22:16 Good idea Stapoz!!!
Pozdro |