Czym smarujecie :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Specjalnie taki temat...zeby było zainteresowanie
Czym smarowac tłoczki hamulcowe,przed złozeniem ich w zacisk???
Zwykły smar wystarczy...czy polecacie coś "specjalnego" na te okazje

Cytat:
2007-07-14 15:17:24, Buczek21 pisze:
Specjalnie taki temat...zeby było zainteresowanie Czym smarowac tłoczki hamulcowe,przed złozeniem ich w zacisk??? Zwykły smar wystarczy...czy polecacie coś "specjalnego" na te okazje

pasta do tłoczków

-----------------
"Fatalna Imitacja Auta Turystycznego"

P.U.H. MARAKANT

Transport samochodów / pomoc drogowa
Poliwęglan do rajdówek

smar miedziany

Smar do tłoczków, w takich małych niebieskich tubkach. Ok 7 zł Jak bardzo chcesz to pójde do garażu i odczytam firmę, chyba pisze na nim po angielski " cylinder brake paste " czy coś takiego.

smar do tloczkow albo smar miedziany.
ja u siebie w uno w zeszlym roku robilem zaciski na smarze miedzianym i przy wymiane klockow w tym roku zaciski chodzily jak marzenie... a skubane kochaja sie zacierac w zajebiscie szybkim tempie.
pozdrawiam

miedziany sie u mnie zawsze sprawdza

Czyli mówicie że na miedzianym jest git? On jest w szpreju? bo mam taki Boll'a czy są może w formie pasty takie?

[ wiadomość edytowana przez: Yankee dnia 2007-07-14 17:13:14 ]

Są też w postaci pasty

ta biala pasta do tloczkow jest tez dostepna w postaci duuuuzej tuby i kosztuje ( orginalna ATE ) ok 25 pln

Jedna z najlepszych past :

Szczególnie polecam do kantów

5,5ml? to ja wole miedziany W sumie to nie ma opcji żeby sie potem zapiekło jak tłoczki są w dobrym stanie nawet po ostrym katowaniu daje rade i długim postoju

Generalnie wszystko co jest obciążone znaczną temperaturą to polecam do tego smar miedziany

ja mam praktycznie te same zaciski co w kancie, i naprawde miedziany daje rade. ja mialem ten w sprayu