Ile moze kosztowac HDD lub laptop?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
HDD do stacjonarnego - interesuje mnie taki gdzies ok. 80-100GB, lub jakis laptop sredniej klasy tak, zebym sobie mogl ogladac filmiki, wiec DVD najlepiej z nagrywarka, twardziel min 100GB, z pamieci 1GB i co jeszcze powinien miec?
W tych sprawacj jestem troche laikiem, wiec chetnie wyslucham specow.
Od razu powiedzcie gdzie kupoiwac, a gdzie wizyty od razu sobie odpuscic. Acer. Asus, ..., ...?

Mam dwa asusy i jestem z nich bardzo zadowolony.... Jeden to Intel CentrinoM 1,6, 60 gb Hdd, 1024 ramu i grafika zintegrowana.. drugi to Intel Core2Duo 2x 1,7 hdd 100 i 10,24 ramu i grafik GForce 7900 256+512 0 ten jes mojej baby i kosztowal ok 3 miechy temu 660GBP. (Heroes V i NHL2007 codza na max detalach).

Z doswiadczenia wiem ze laptopy sa o ok 10-30% tansze w UK, ja kupowalem kompa mojej baby z oficjalnej dtrony asusa w Uk. Kolejnym sprawdfzonym linkiem jest http://www.laptopsdirect.co.uk/ - szwagier i 2 znajomych ma od nich kompa.... z tego co wiem wysylaja za granice.

Zwroc uwage gdybys kupowal asusa czy dostaniesz myszke i torbe bo powinny byc gratiss.

Nie mam doswaidczenia w kupowaniu laptopa w polsce, jedyne rozeznanie jakie mam to ze jest w vzym wybierac a ceny sa rozne, trzeba pojezdzic i poszukac - ale orientacyjnie taniej jest w UK (asus ma gwarancje miedzynarodowa door-to-door)

Pozdrawiam.

PS: z kolei w acer'ze wyciera sie obudowa

[ wiadomość edytowana przez: CarvMachine dnia 2007-07-15 04:42:30 ]

napewno nie pchaj sie w shity typu benq, acer czy inne tego typu rzeczy, z tego co jest mi wiadomo sa z nimi nielada problemy. warto poszukac dobrego hp, toshiby, fujitsu czy np asusa niz ladowac sie w takie laptopy, bo bardzo roznie z nimi bywa, jeden powie ze jest bardzo zadowolony, ale duzo bardzo opinii slyszalem negatywnych, szczegolnie gdy przychodzi do awarii.
ja w zeszle wakacje kupilem w stanach HP, kosztowal mnie niecale 3000 pln, w polsce wtedy ten model kosztowal 6700, teraz znowu jestem w stanach, razem z tym kompem i nie zamienilbym go na zaden inny, , chyba ze znowu na HP. nie mialem przez ten rok z nim ani jednego problemu, nawet windowsa nie musialem reinstalowac. zero bledow, zero zawieszen, slowem NIC, sam jestem w szoku. jeslibym mial jeszcze raz kupowac lapa to napewno bylby to HP, a jesli chcesz miec kompa zarowno do podrozy jak i do pracy w domu w duzej mierze i ogladania filmow to polecam te z ekranami 17 cali panoramicznymi, jest to niesamowicie wygodne, poza tym pelna klawiatura co rowniez w normalnym uzytkowaniu bardzo wiele daje. jedynym mankamentem sa rozmiary i waga, ale moj wchodzi do sredniej wielkosci plecaka swobodnie.

Co do acera to niemoge zlej opini powiedzieć ale się nie zepsuł i działa okej , co do toshiby to po ok 8 latach popsuł się monitor tzn wyświetla ale bardzo słabo i bolą oczy, natomiast najbardziej zadowolony jestem również z hp w moich oczach ta marka jest najlepsza.

Cóż z ACER'em jest taki motyw że są to zajebiste i tanie laptopy, ale niska cena jest podyktowana brakiem jakiejkolwiek gwarancji, jak trafisz na dobry model to spoko, ale jak trafisz na jakiś wadliwy to masz pecha oni tego nie naprawią.

Ja mam ACER , byl kupowany na firme wiec nie mnie bylo decydowac o kosztach, dokupiona byla gwarancja na 3 lata za jakies 500 PLN i przyznam ze komputer od listopada 2005 do chwili obcnej pracuje prawie non stop i nic zlego (odpukac) sie jeszcze nie stalo.

Laptopa ja mam na sprzedanie jak byś chciał Żuraw.

Kupiłem w marcu, tera muszę sprzedać żeby na dupowoza było.

Fujitsu-Siemens Amilo Pro v3515

Takie coś - KLIKNIJ
z tym, że u mnie jest 1GB RAM właśnie.

Jeszcze na gwarancji 20 miesięcy, z foliami na obudowie - stan idealny.
Cena 1999zł bo pilnie mi trza kasy. W marcu dałem za niego 3200zł.

Mozesz podac wiecej danych? Co inni mysla o tym sprzecie?

Wszelkie dane o laptopie masz pod linkiem w poprzednim poście, może nie zauważyłeś więc daje jeszcze raz:

http://www.komputronik.pl/Notebooki/Fujitsu_Siemens/Amilo_Pro/V3515/FS_Amilo_Pro_V3515_T2060_512MB_80GB_Linux_/pelny,id,36490/

Z tym, że tak jak mówię - mój ma 1024MB RAM.

Co do działania to jest tak:
- pracuje zajebiście stabilnie
- CoreDuo + 1GB ram w aplikacjach działa świetnie
- matryca przejrzysta i wyraźna
- bateria trzyma 2,5h (zależy co się robi oczywiście) - u mnie 99,9% czasu na zasilaczu więc bateria nie używana.

W grach go nie testowałem (nie gram w żadne gry, nie odpalałem nie wiem) - mam go od marca i gdybym nie musiał to bym nie sprzedawał. Więcej jak chcesz usłyszeć to na gg dawaj.

[ wiadomość edytowana przez: Lisu dnia 2007-07-16 10:40:36 ]