MotoNews.pl
7 Jak sciagnac dekielki z felg typu "cosworth look"? (190297/45)

Jak sciagnac dekielki z felg typu "cosworth look"?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pytanie jak w temacie... Jak sciagnac dekielki z felg typu "cosworth look"? wiem ze sa one chyba z ABSu ( albo cos podobnego,mniejsza z tym) i na tej stronie co wklada sie w ja w felge wokol zaczepow plastikowych jest taki pierscien z drutu zabezpieczajacy przed wypadnieciem po najechaniu na jakas dziure. i wlasnie to mnie nurtuje , ciagne go od tej strony gdzie ma takie wyciecie i nic. boje sie ze zlamie te zaczepy... moze ktos ma jakis "patent" na zdejmowanie tych dekli? cos moze trzeba wsadzic w te wyciecie, podwazyc? ja nie wiem, a nie chce ich zniszczyc. bede wdzieczny za pomoc.

wsadzic srubokret i odginac:] innej opcji nie ma

robilem tak... kurde ani drgna... odginaja sie i tyle... :/ a z zaczepow nie chca drgnac...jeszcze jutro zobacze czy nie da sie tego zaczepu nieco podgiac zeby wyskoczyl ten dekiel...

Wsadzasz srubokret, w miejscu gdzie zaczyna się podwarzać wsadzasz palca i przeciagasz pomiedzy dekielkiem a felga, palec miej mniej wiecej przy nastepnym ramieniu felgi (liczac od tego przy ktorym masz srubokret). Nastepnie pociagnij dekielek do siebie trzymajac za dwa punktu ktore wyzej wskazałem, nic nie peknie tylko ładnie odskoczy - chyba ze masz to czyms przylejone.

wielkie dzieki , wlasnie takiej odpowiedzi chcialem

P.s. kasa doszla ?