| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Benitez Opel Omega B Caravan Tczew | 2007-07-16 23:11:12 Witam!!
Moze nie napisze w swoim imieniu, ale w imieniu mojego wspólnika, co by się nikt nie dał naciąć na tych oszustów!!! Wspólnik chciał sobie stuningować Warszawę a'la WEST COAST CUSTOMS. Przeznaczył na to kupę siana (ponad 60 tyś złotych). Oddał auto do firmy MONSTER TUNING w Poznaniu (podobno jedna z lepszych). Jak przywiózł auto, to mówili, że się da do 20 czerwca, że nie ma sprawy. Wzięli zaliczkę (23 tyś zł i tyle ich widziano) spisali umowę i auto miało sie robić. Zarzekali się w mailach, że na bieżąco się robi i że juz za tydzień puszczą fotki (przez 6 miechów to samo). W koncu się kumpel wkurzył i chciał zabrać auto i kasę ( po wielotygoniowych oczekiwaniach. Auto miało być gotowe na 20 czerwca, a kumpel dzwonił już w lipcu). Okazało się, że auto nawet nie pojechało na piaskowanie, że dopiero silnik wyjęli (miał być docelowo z BMW), po 6 miesiącach!!!!!!!!!! Wkurzony oddał sprawę na Policję o przywłaszczenie. Nadmienię, że auto było w pełni sprawne jak je dostarczył (przejechał 300 km, do ich siedziby), a po tym jak zdecydował się zabrać samochód przywieźli mu na lawecie trupa, który nawet nie chciał zapalić. Najciekawsze jest to, że właściciel MONSTER TUNING (Piotr, czy Adam, kij wie jak) mówi mu wprost śmiejąc się, że kasy nie ma i że odda jak będzie miał..!!!!!!!!!!! Sprawa już poszła na Policję i do sądu, ale ile będzie czekania to ho ho. No co za beszczelni ludzie. Dał im kasę na własny projekt, a oni bezczelnie rozwalili mu auto i zabrali kasę. Toż to szczyt chamstwa. Teraz prośba do wszystkich z Poznania i w ogóle z całej Polski, żeby rozpisać to na forach, żeby już nikt nie poszedł do nich i nie został zrobiony w balona. Proszę, żeby nagłośnić sprawę jak się da (można wkleić mojego posta), żeby sku*^%&$^nów puścić z torbami, żeby chamy zostali bankrutami. Będę wdzięczny w imieniu kolegi za pomoc pozdro!!! |
czacha Omega B EDITION 100 ... WLKP | 2007-07-17 11:55:12 daj to też na inne fora np tu
http://allegro.pl/phorum/list.php?f=272 |
Behi DEADSOUL Ogień z d... Poznan | 2007-07-17 13:38:02 Poszło na forum auto-świata ![]() |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2007-07-17 14:14:36 Nie mam nic wspólnego z tuningiem, ani z przytaczaną firmą. Jednak forma i słownictwo jakich użyłeś nakazuje mi podchodzić z rezerwą do tych rewelacji. Więcej u Ciebie jest inwektyw i szczenięcego tupania nóżką niż faktów.
A wystarczyło sklecić przyzwoitą w formie wypowiedź zawierającą fakty bez oczerniania. Byłbyś wtedy bardziej wiarygodny. |
Vino LOB SYMPATYK M5 Warszawa | 2007-07-17 14:21:23 No... bo obiektywnie rzec ujmujac, to skad mozemy wiedziec, ze to prawda ? Moze np. nieuczciwa konkurencja probuje narobic "szumu" ?
To, ze ktos napisal cos, w dodatku "o kims, przez kogos", niczemu nie dowodzi. Obiektywnie rzecz ujmujac.... |
Benitez Opel Omega B Caravan Tczew | 2007-07-17 14:36:12 Panowie. Przede wszystkim nie oczerniałbym firmy, która zrobiłaby to, za co lub na co dostała pieniądze. Po drugie stopień bezczelności właściciela MONSTER TUNING w stosunku do mojego kolegi jest nad wyraz co najmniej nieodpowiedni, żeby nie powiedzieć żenujący. Po drugie, na życzenie mogę zeskanować wszystkie posiadane przez mojego kolegę dokumenty, czyli umowę z data odbioru auta na 20.06.07, potwierdzenie wpłaty zaliczki na sumę 23 tys złotych, oraz zdjęcie auta w stanie dzisiejszym (dla chętnych również z zamieszczonym w tle wydaniem gazety z dnia robienia zdjęcia!!!!). Dla zainteresowanych prowadzimy z kolega firmę o profilu Telekomunikacyjnym i w żaden sposób (poza własnymi autami) nie jesteśmy związani z branżą motoryzacyjną. Także proszę o niesugerowanie konkurencyjności czy tym podobnych, ponieważ nie traktuję ogólnopolskich forów jako placu zabaw, a jako informację dla innych, żeby uniknęli przykrości jaka spotkała mojego wspólnika.
pozdro P.S. W razie jakby ktoś mógł pomóc w tej sprawie w jakikolwiek sposób to proszę o kontakt z moim kolega na maila: waflozaur@o2.pl. Ja osobiście rozpisuję to na forach, ponieważ miałem juz dużo aut w moim życiu i konta na klubach pozostały, a dla informacji wciąż sie w nich udzielam. pozdro!!! [ wiadomość edytowana przez: Benitez dnia 2007-07-17 14:37:11 ] [ wiadomość edytowana przez: Benitez dnia 2007-07-17 14:58:08 ] |
miklo DEADSOUL V6 w autobusie Warszawa | 2007-07-17 15:22:43 Wyobraź sobie sytuację:
Przychodzi do Ciebie kolega i spokojnie mówi o tym, jak go firma w sklepie z bułkami oszukali na 50gr. Uwierzysz mu? Przychodzi drugi kolega i wykrzykuje to samo wyzywając od oszustów i złodziei. Wierzysz mu? Bo dla mnie - to gość zachowuje się nieco pajacowato i od razu mam podejrzenia. O to właśnie mi chodziło w moim poprzednim poście. Chcesz być wiarygodny? To przedstaw fakty na spokojnie, bez wyzwisk i oczerniania. Wtedy odbiór będzie lepszy. I już. |
GrzegorS LOB MEMBER Opel Omega C kombi Łódź | 2007-07-19 22:33:14 kto o zdrowych zmysłach daje 30% wartości jako zaliczkę + do tego auto firmie oddalonej od miejsca zamieszkania o 300 km.????????? |
7gsi LOB MEMBER wieś | 2007-07-19 23:24:55
chciałem zrobić tjunink mojej A - z konieczności - 200km od mojego miasta. Z chwilą dostarczenia auta zażądano nie 30 a 50% kasy z uwagi na zakup części etc. Termin zakończenia- ruchomy, "w zależności od". Z uwagi na odległość (byle regulacja to potem 400-km wycieczka) i zakres prac gwarancja to też raczej fikcja. także, GrzegorS, na takim tuningowym zadupiu jak u mnie jest wybór: -oddać lokalnemu paprakowi bez doświadczenia w danym zagadnieniu -oddać daleko od domu przyjmując warunki doświadczonego speca -grzebać samemu i ryzykować kosztowną naukę na błędach -nie grzebać. |
sewcio LOB MEMBER C2,5TD+0,6Tcoupé Sosnowiec | 2007-07-20 12:22:56 O Monster Tuning, to już nie na pierwszym forum czytam, jak kogoś wystukali, albo odpieprzyli taką fuszerę, że każdy amator zrobiłby lepiej, więc chyba coś w tym musi być... |