Toyota Picnic czy warto?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam mam pytanie co do toyoty Picnic bo niestety w wyniku wyszukania nic nie znalazło.
Otóż jestem zainteresowany zakupem Picnic dla Mojej rodzinki i chciałbym się dowiedzieć czy warto??? Jaki silnik i ile może palić diesel z silnikiem 2,2, lub 2,0. A może lepszy na gaz?? Prosze o jakieś opinie.
Hubi_2kyu - Piknie dziękuje z góry.

Po pierwsze: auto w stosunku jakość/cena wypada super, toyota miała poblemy ze sprzedażą tego modelu, dlatego cena jest bardzo atrakcyjna, ładny egzemplarz można mieć już od 20.000PLN (za vana z rocznika 96-00 to naprawdę niewiele)

Po drugie: Picnic jest w czołówce najmniej awaryjnych aut (jeżeli dobrze pamiętam to nawet na podium)

Moja rodzinka jeżdziła ponad rok z silnikiem 2,0 benzyna, zrobiliśmy od nowości 120.000KM (3 lata), przez ten czas żadnej awarji... jak dla mnie Picnic to najbardziej udany model toyoty (poza celicą oczywiście )

Kolega na główniej stronie Motonews jest opis każdego modelu, jeśli nie oglądałeś to zerknij >>TUTAJ<< a tu są oceny użytkowników -> >>KLIK<<

Dzięki Wielkie chłopaki. Teraz przynajmniej mam jasność no i chcę sobie go kupić pozdrawiam

A nie wiecie jak z czesciami zamiennymi. ich dostepnoscia ?

Cytat:
2007-07-18 09:08:54, hubi_2kyu pisze:
Dzięki Wielkie chłopaki.

chłopaki? oj, mogłeś kogoś tutaj urazić

Cytat:
2007-07-19 18:56:01, DCG pisze:
chłopaki? oj, mogłeś kogoś tutaj urazić

DCG czyżbyś pisał o mnie

a co ?? PANIENKI??

Cytat:
2007-07-20 08:02:16, madzia_83 pisze:
DCG czyżbyś pisał o mnie

Dokładnie, o Tobie

[ wiadomość edytowana przez: DCG dnia 2007-07-21 09:15:48 ]

Cytat:
2007-07-17 14:52:32, hubi_2kyu pisze:
Witam mam pytanie co do toyoty Picnic bo niestety w wyniku wyszukania nic nie znalazło. Otóż jestem zainteresowany zakupem Picnic dla Mojej rodzinki i chciałbym się dowiedzieć czy warto??? Jaki silnik i ile może palić diesel z silnikiem 2,2, lub 2,0. A może lepszy na gaz?? Prosze o jakieś opinie. Hubi_2kyu - Piknie dziękuje z góry.

spoko mam i jestem pod wrażeniem autko super mam gaz i w granicach 10 - 12 L / 10

kupuj spokojnie

Cytat:
2007-07-18 15:13:02, Cromm pisze:
A nie wiecie jak z czesciami zamiennymi. ich dostepnoscia ?

Wydaje mi się że jest na płycie Cariny.
Mechanika więc ( przynajmniej z początku produkcji ) ta sama.
Tablica przyrządów - prawie identyczna.
Blachy to już pewnie gorzej.
Pozdrwiam

A Picniki to sa wersje JT czy Sb itp. ...?
Silniki pewnie te same co w Cari E czyli 2C i 2C-T ?

Cytat:
2007-10-01 16:17:34, Cromm pisze:
A Picniki to sa wersje JT czy Sb itp. ...? Silniki pewnie te same co w Cari E czyli 2C i 2C-T ?

3CT - trochę większe i parę koników mocniejsze