Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2007-07-18 01:43:12 Witam ponownie.Tym razem musze zwrocic sie do was o rade.
Chodzi o to ze cos bez przerwy potwornie mi buczy od predkosci 80km/h w gore. Czasem dzieje sie tak od 100km/h ale znacznie rzadziej.Nie ma znaczenia czy samochod jest na biegu czy jest wrzucony luz,czy skreca czy jedzie prosto czy jest mokro czy sucho buczy tak samo i jest to cholernie glosne. Kola byly sprawdzane przez znajomego mechera poniewaz podejrzewalem ze to lozysko,nawet zlomerek byl podniesiony i stroznie na czworce byl gazowany do 90km/h i wtedy tez nic nie buczalo.Olej w skrzyni byl wymieniony na syntetyk ale to juz gdy zaczelo buczec.Co ciekawe bylo go ok 1.2 litra ![]() Najgorsze jest to ze buczenie dochodzi jak gdyby ze srodka samochodu,ze skrzyni albo silnika.Dodam jeszcze ze mam troche dziwne opony tj. wielosezonowe ale wygladaja jak zimowki.Nie powinno chyba to miec znaczenia,wczesniej nie buczalo.Poza tym nic sie nie trzesie, nic niepokojacego sie nie dzieje tylko to buszczenie...Moze ktos ma jakis pomysl co to moze byc? |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2007-07-18 22:01:50 Dzieki za podpowiedzi.
Nosze sie wlasnie z zamiarem przelozenia tylu na przod i zobacze co bedzie.Najlepiej by bylo gdybym pozyczyl cale kola ale poki co nie mam skad ![]() |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2007-07-18 22:57:01 Dzieki jutro sprawdze,moze akurat to to. |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2007-07-29 02:39:32 No i sprawdzilem w jedyny mozliwy sposob jaki moglem to zrobic czyli przelozylem tyl na przod.Niestety buczenie jest dalej i dochodzi ono jak gdyby ze skrzyni.Czy w skrzyni jest cos co moze az tak buczec,jakies łozyko?Wkurzajace to jest na maksa,moze ma ktos jeszcze jakies pomysly bo raczej to nie jest wina opon zwlaszcza ze wczesniej sie tak nie dzialo.Czy poducha moze cos miec z tym wspolnego?Wtedy by chyba caly czas buczalo.Jezeli zas lozysko to po jednej lub drugiej stronie a ewidentnie ze skrzyni ze srodka slychac.Pomysly mi sie skonczyly ![]() |
![]() nawigator5 Klubowy Weteran espero 1.5 lpg Poznań | 2007-07-29 18:13:38 Nadal będę "lobbował" rozwiązanie jakie zaproponowałem w jednym z wcześniejszych postów... tzn. znajdź stację z rolkami...
Zapłacisz parę groszy, rozpędzisz się nawet do 180 km/h i "wyjdzie szydło z worka" ...lub jeszcze coś innego A tak to wymienisz np: opony, łożyska ect... i okaże się, że niepotrzebnie, bo buczenie nie ustało... Tutaj na forum bez możliwości - odsłuchu - to jest trochę takie wróżenie z fusów... |
![]() buzerek Nissan X-TRAIL Kraków | 2007-07-30 03:38:56 Przez chwile to az mialem ochote to nagrac ![]() ![]() |