Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
KazioGw Toyota Avensis Olkusz | 2007-07-21 16:16:22
Dziękuje za informacje. Zastosowaliśmy tą zwore jak było napisane. Odczekaliśmy przeszło 30 min , odpaliliśmy go i pochodził ok 30 sekund i przerwało.. z każdą kolejną prubą odpalenia chodzi krócej i wraca do punktu wyjścia. ![]() Zauważyłem że miga kontrolka od ABS.. co to oznacza? i mruga jeszcze ciągle.. jednakowo kontrolka airbag.. pozdrawiam |
KazioGw Toyota Avensis Olkusz | 2007-07-22 00:46:19 Zapomniałem napisać że zapalił i chodził na obrotach 1500 które utrzymywały sie przez pół minuty a potem zgasł.
Kontrolka od ABS migała 5 razy przerwa i 8 razy. Teraz po ponownym uruchomieniu kluczem kodowym silnik sie oddzywa a nie zapala. Kontrolka energy (wtrysku) migneła 8 razy przerwa 9 razy.. Jeśli ktoś mi może odpowiedzieć na te kody byłbym bardzo wdzięczny ![]() pozdrawiam [ wiadomość edytowana przez: KazioGw dnia 2007-07-22 00:47:09 ] |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-07-22 22:52:13
Pokrec silnikiem z pol minuty potem wykrec swiece i zobacz czy nie dostaje paliwa [sucha swieca] czy niema iskry ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
KazioG Olkusz | 2007-07-24 16:13:14
Niestety coś mi sie stało z kontem i teraz widnieje pod nazwą KazioG. Iskra jest i bęzyne też podaje. Chodzi przez ok15 sekund na obrotach do 1000 i gaśnie. |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-07-29 21:13:19
To go odpal i sluchaj pompy paliwa czy nie staje deba jest pod tylnym siedzeniem. Masz jakis dodatkowy alarm lub immobilizer dokladany? Sprawdz czy nie spadl wezyk z mapsensora ...jest na scianie grodziowej ida do niego 3 przewdy elekt. i wezyk z kolektora ssacego ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
KazioG Olkusz | 2007-07-31 21:48:15
Zamontowany jest alarm Champion Mark III i immobilizer chyba fabryczny. Pompa działa , chwile po zgaśnięciu słychać że pracuje.. jak szybko pompuje sie pedałem gazu to przedłuża mu się czas palenia ale nie może zapalić.. wężyk nie spadł i nie widzę żeby był dziurawy. mam jeszcze pytanie.. Co oznacza mignięcie kontrolki wtrysku 8 razy i przerwa i 9 razy , przerwa 1 raz i przestaje mrugać - dzieje sie tak po wyciągnięciu klucza kodowego a próbie odpalenia normalnym kluczem.. Jest mi to bardzo dziwne bo samochód palił i wszystko działało a po wjechaniu na garaż przestał.. ![]() z góry dziękuje za informacje |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-08-04 21:07:59
Zazbroj alarm poczekaj 15 sekund sproboj zapalac na wyjacym alarmie i zobacz co jest odciete...jezeli na zazbrojonym alarmie bedzie tak samo jak na rozbrojonym tzn ze padlo odciecie. Immo masz fabryczne w kluczu czy jeszcze jakiegos Jacka wkladasz zeby zapalic? Ta kontrolka silnika mruga sama z siebie czy jak jest zwora w diagnozlaczu? ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-08-06 00:30:11 Moze czujnik GMP ale bez oscyloskopu w zasadzie go nie sprawdzisz,chyba ze ma kabel przelamany. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
KazioG Olkusz | 2007-08-06 23:03:27
Immobilizer ma fabryczny w kluczu. Wtedy mrugało po włożeniu zwory w diagnozłączu. Alarmu dzisiaj nie sprawdzałem bo nie miałem czasu.. sprawdzałem kabel do GMP i jest dobry, nie widać pęknięcia albo urwania. |
KazioG Olkusz | 2007-08-07 16:34:51
Był samochód na warsztacie u mechaników i czujnik GMP jest dobry.. sprawdzili iskre, czujniki, cewke, pompe i wszystko jest sprawne.. Mówią , że to może być od alarmu.. Podłączali ją do komputera ale im nie weszła.. ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-08-07 22:10:14
Ustaliles co odcina alarm? bo od tego sie zaczyna trzeba to sprawdzic i zamostkowac ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
KazioG Olkusz | 2007-08-08 11:22:15
Odciołem całkowicie alarm i dalej jest to samo.. Mechanicy w Olkuszu tak mi porobili, że nic nie zrobili a na dodatek popalili bezpieczniki.. tak że gdy holowaliśmy Toyote to nie działała elektryka..szyb sie nie dało zasunąć i deszcz nalał do środka,wycieraczki nie działały, kontrolki od ABS itd nie działy.. ![]() no ale to już zrobiłem.. ale samochód nie odpala ![]() |
Bigelektron TOYOTA SPEC ![]() Katowice | 2007-08-08 21:17:12
Olkusz to blisko jak nie dsz rady moge ci ja zrobic tylko ze niewiem jeszcze czy wroce z Norwegii po urlopie. ----------------- Toyota Lexus diagnostyka i naprawa Rowniez hybrydowe i wersje USA Tester toyoty Intelligent Tester 2 Techstream Kodowanie kluczy takze w przypadku zgubienia Mastera. Naprawa elektroniki. Regeneracja sterownikow Air bag. Wpisywanie nr.Vin w komputer |
KazioG Olkusz | 2007-08-25 10:51:39
Teraz to podobno centrala ![]() |