MotoNews.pl
6 Podczas jazdy auto szarpie jakby paliwo czasami nie dochodzi (190725/45)

Podczas jazdy auto szarpie jakby paliwo czasami nie dochodzi

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam.Jestem posiadaczem essiego 1800 od roku i niemiałem z nim żadnego kłopotu aż do teraz.Mianowićie dodając gazu podczas jazdy auto szarpie,przerywa tak jakby mu czasami nie dochodziło paliwo.Prosił bym o pomoc w zdiagnozowaniu przyczyny. Chciałbym nadmienic iż przewody oraz świece wymieniłem.

[ wiadomość edytowana przez: amaks dnia 2007-07-22 10:03:04 ]

Napisz coś więcej. Jaki to silnik. Benzyna, nasz LPG ?

przeczysc wtyczki kolo kolekrora sacego i zrob reset kompa jesli mowa o BP

Cytat:
włączony 2007-07-22 10:48:00, amaks napisał:
Witaj.Samochód jedynie na benzynę.Co może być przyczyną..Wydaje mi sie ze to pompa paliwa.Od dłuższego czasu mam kłopoty z wskażnikiem paliwa-żle wskazuje stan paliwa tzn.zatankuje powiedzmy 10 litrów a on za strzałka pokazuje 0.Z tej to przyczyny 2 razy samochód mi stanął z braku paliwa i mogła się pompa zatrzeć.Mimo to nadal jeżdzi tylko często szarpie i sie dławi.Pozdrawiam.

Raczej pompa się nie zatrze jak jeżdzisz na samej benzynie, inaczej jak masz LPG. Obstawiam wtryski lub filtr paliwa. Kup preparat do czyszczenia układu wtryskowego, dostaniesz go prawie na każdej stacji koszt jakies 20 pln i zalej jakieś 15l benzynki 95.
To najtańsze rozwiązanie. I może jeszcze filtr paliwa.

PS. No chyba że pompa źle podłączona i wskaźnik poziomu paliwa, przydało by się tam rzucić okiem fachowca.

[ wiadomość edytowana przez: Roland77 dnia 2007-07-22 11:18:41 ]

Dzięki za pomoc.Spróbuję zakupić ten preparat i zobaczę czy będą jakieś zmiany na lepsze..Oby. A co do filtru paliwa wymieniłem jakieś 10 tyś km.temu.

WITAM.Kupiłem preparat do czyszczenia układu wtryskowego i jak ręką odjął szarpanie.Aż sie nie chce wierzyc...