Klamkę od kierowcy kupię

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Wczoraj została mi w ręku jak drzwi otwierałem, chyba za dużo siły mam ostatnio
Kupię klamkę od kierowcy i ewentualnie może jeszcze przy okazji zamek, bo też z nim coś chyba nie tak jest.
Sprawa pilna bo auto bez klamki głupio wygląda, na szczęscie jestem w stanie jeszcze je otworzyć łapiąc za ten kikut który jeszcze pozostał.
Nie wiem czy wszystkie klamki są identyczne, jeśli tak to kupię od dowolnych drzwi, byle tylko pasowała do moich drzwi kierowcy

konstrukcja klamek w espero jest bardzo prymitywna.Występują 3 korpusy klamek:
przedni lewy
przedni prawy
tylny uniwersalny (prawy i lewy)
oraz tylko jedna część ruchoma.Do wszystkich 4 klamek.
Jak masz jakieś inne klamki to możesz popróbować coś złożyć do kupy.

Niedawno kupowalem w hurtowni w Bialymstoku - z tego co pamietam kosztowala ok. 20 zl. To niedaleko ode mnie - moge jutro kupic i wyslac Tobie - PM me

[ wiadomość edytowana przez: soop dnia 2007-07-22 22:18:13 ]

Podziękowania dla Soop-a za pomoc, zakup i przesłanie klamki, dziękuję i pozdrawiam

@pjacek

klamke sam wymieniasz czy do mechanika jedziesz?

Cytat:
2007-07-31 12:13:09, aksel86 pisze:
@pjacek klamke sam wymieniasz czy do mechanika jedziesz?

na zlocie w Iłkach cała ekipa bedzie myslała jak to zrobic wiec pewnie obedzie sie bez

Cytat:
2007-07-31 12:13:09, aksel86 pisze:
@pjacek klamke sam wymieniasz czy do mechanika jedziesz?

Sam, 30 minut roboty, odkręcić i zdjąć boczek, potem odkręcić dwie śruby (chyba 10 lub 11) i zdjąć ten drut od klamki z takiego dzyndzla.
Będe jeszcze wymieniał zamek, ale wydaje mi się że to chyba bardziej skomplikowane będzie

Cytat:
2007-07-31 22:37:51, pjacek26 pisze:
Będe jeszcze wymieniał zamek, ale wydaje mi się że to chyba bardziej skomplikowane będzie

No,bardziej skomplikowane,bo trzeba 3 dzyndzle odpiąć z plastików,jeden plastik przełożyć do nowego zamka, a i byłbym zapomniał 3 wkręty z gwiazdką odkręcić