Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Mateo32 Opel Omega A 2.0i Łomża | 2003-06-21 13:50:27 Witam wszystkich.jestem nowym uzytkownikiem forum i zarazem nowym posiadaczem Opla Omegi 2.0i silnik CE20,rok produkcji 91.Mam kilka pytań do was:1.Gdzie mogę znależć wszystkie dane techniczne do mojego pojazdu?(nic o nim nie wiem,nie mam książki).2.Przy ruszaniu z pierwszego biegu(w okolicach tylniego napędu) czuję i słyszę jakby mi jakieś tryby przeskakiwały-co to może znaczczyć?3.Przy pełnym skręcie kierownicą i ruszeniu ,słyszę na przodzie kół stuki-co to może znaczyć( tylko wtedy jak kierownica jest na maksa skręcona).Proszę o poradę.Z góry wielkie dzięki.
|
![]() Vincent Pełnoprawny Klubowicz Opel Omega Sedan 2.0 ... Szczecin | 2003-06-21 16:21:37 witaj
jeśli chodzi o książkę to jest w sprzedaży wydawnictwa "Auto" jest też czasem do dostania w antykwariatach, co do stuków z przodu to zapewne masz wybite zawieszenie (musiałbyś znależć warsztat z "wytrząsarką" - tu możliwości jest bez liku - wachacze, drążki czy końcówki polecam regenerację w jakimś warsztacie wymiana na nowe, oryginalne jest kosztowna a zamienniki (wiem z doświadczenia) są mniej trwałe niż regeneracja. Słyszałem też żeby starać się unikać skrętu kierownicy do samego końca, do oporu. Z tyłu może wchodzić w grę tylky most, nie dziw się 12 letnie auto ma na pewno mnóstwo drobiazgów do usunięcia. Wiem z doświadczenia jak kupiłem swą 7 letnią Omesię. Pocieszę Cię jednak że mam kolegę z Omegą A i koszty eksploatacyjne można utrzymać w ryzach - jest dużo tanich zamienników - porównuj zawsze oferty kilku warsztatów i sklepów. Omega to super auto! ![]() |
bzyk21 opel omega kobylin | 2003-06-21 18:37:35 WITAM Ja mam ten sam problem z przodem. Przy skręcie na maksa coś mi trzeszczy. Wymieniłem już wszystkie końcówki i gumy, problem nie minoł. Byłem na wycząsywarce i nic fachowcy twierdzą że wszystko ok ale przy skręcie nadal trzeszczy, niemam pojęcia co to może być. ![]() ![]() pozdr............... |
![]() Skee Vel Satis Jaworzno | 2003-06-22 10:29:00 Wpadnij może na forum LOB magicy na pewno ci pomogą ![]() |
Pawel_Kielce | 2003-06-25 12:53:58 Posmaruj ograniczniki skrętu i zapomniesz o trzeszczeniu |
![]() Maz Pełnoprawny Klubowicz Vectra A 2.5 V6 Łosice | 2003-06-25 13:04:05 Kumpel ma omege carawan na nierównościach stuka podsufitka albo dach ale tylko przy otwartych oknach. Co zrobić aby się tego pozbyć? Może ktoś spotkał się z takim problemem. |
![]() Skee Vel Satis Jaworzno | 2003-06-25 15:32:11 Podsufitka wpada w rezonans bardzo latwo w Caravanach A, ja u siebie to załatwiłem pianką do montowania okien ![]() |