MotoNews.pl
5 Zakaz rejestracji skladakow - od ktorego roku? (190955/132)

Zakaz rejestracji skladakow - od ktorego roku?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Pamieta ktos od ktorego roku wszedl zakaz rejestracji skladakow? Wczoraj chcialem kupic eleganta z 97 roku i juz zaczalem wypisywac umowe, ale zobaczylem ze w papierach stoi skladak z data pierwszej rejestracji 16.01.1998, wiec temat odpuscilem. Wychodzily w ogole eleganty w czesciach do samodzielnego montazu, ze tak sie zapytam?

jeżeli autko jest zarejestrowane nie ma problemu go przerejestrować, wiec z tym nie ma problemu, nie zarejestrujesz wyrejestrowanego auta składaka i nie złożysz sobie teraz, moja corsa tez jest składak. a czy w 98 można było jeszcze rejestrować składaki to nie wiem, w 96 to napewno

Cytat:
2007-07-24 18:34:21, Try3ek pisze:
jeżeli autko jest zarejestrowane nie ma problemu go przerejestrować, wiec z tym nie ma problemu, nie zarejestrujesz wyrejestrowanego auta składaka i nie złożysz sobie teraz, moja corsa tez jest składak. a czy w 98 można było jeszcze rejestrować składaki to nie wiem, w 96 to napewno

a jak jest rozwiązana sprawa kit-carów? jest kilka firm w polsce i coraz częściej widać kopie lotusów czy cobr...

pewnie jako SAMy czy cos takiego sa rejestrowane

Mój czerwony poldek był wersją angielską i po przekładce gratów na naszą stronę został zarejestrowany jako składak na nowych częściach w 1987r. i nie było z tym żadnego problemu.

Nie zrozumieliscie mnie - chodzilo mnie o odpowiedz:
1. od kiedy wszedl zakaz rejestracji skladakow
2. czy eleganty byly wypuszczane z fabryki w czesciach do montazu?

ad 2.
nie ale mozna bylo kupic kompletne nadwozie bez problemu i do tego wsadzic jakies uzywane zawieszenie i zespol napedowy majac rachunki na bude i silnik bezproblemowo mozna bylo takie cos zarejestrowac

wg. moich informacji można było zarejestrować składaka do 01.01.1998, ale na 100% tego pewien nie jestem

Dokładnie tak było jak gumbas zeznaje

To w jaki sposob gosc zarejestrowal eleganta 16.01.1998 z wpisem w DR SKLADAK?

Cytat:
2007-07-27 23:18:53, Zuraw pisze:
To w jaki sposob gosc zarejestrowal eleganta 16.01.1998 z wpisem w DR SKLADAK?

Panie bo w polsce żyjemy

albo złożył wniosek jeszcze w 97

w czym masz problem ? autko ma DR i mozesz je normalnie przerejestrowac na siebie. szukasz dziury w calym

Nie szukam dziury w calym, jedynie probuje wyjasnic w jaki sposob gosc mogl zarejestrowac skladaka. I tak go nie kupilem i zapewne nie kupie, bo sa fajniejsze FLe, ale sam fakt troche nie zadziwil...

a po co Ci on :>??