Tak z nudów zabezpieczę w espero całą podłogę ....

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam, po wstępnych oględzinach spodu doszedłem do wniosku żeby odnowić zabezpieczenie całego podwozia. Kanał mam do dyspozycji tak więc wygodnie będzie i pożytecznie.
ps. zabezpieczany był w 97r. i stare zabezpieczenie "odłazi" od blachy

A moje zabezpieczenie nie odłazi od blachy
Konserwacja fabryczna w roku 1997.
W zeszłym roku dopiero poprawiłem to co fabryka ominęła (tylną część)

Ja kiedyś w porywie zapału stwierdziłem, że zabezpieczę Valvolinem całe podwozie i profile zamknięte (w tym komorę silnika i bagażnik) jednak jak okazało się, że to by kosztowało 650 złotych to stwierdziłem, że aż tak bardzo mi się nie nudzi

Bo my takie rzeczy robimy w garażu

Cytat:
2007-07-25 10:44:47, krzychu_ch pisze:
Bo my takie rzeczy robimy w garażu

No cóż... nie mam garażu ale pewnie i tak by mi się nie chciało bo materiały też kosztują... W moim przypadku nie warto trupa pudrować...

Cytat:
2007-07-25 11:23:38, lothaar pisze:
No cóż... nie mam garażu ale pewnie i tak by mi się nie chciało bo materiały też kosztują... W moim przypadku nie warto trupa pudrować...

jak zamierzasz go opędzlować za pół roku to masz racje, ja chce nim jeszcze pojeździć ..........dłużej niż pół roku

Cytat:
2007-07-25 11:23:38, lothaar pisze:

jak zamierzasz go opędzlować za pół roku to masz racje, ja chce nim jeszcze pojeździć ..........dłużej niż pół roku

Cytat:
2007-07-25 09:25:29, andrzej197710 pisze:
witam, po wstępnych oględzinach spodu doszedłem do wniosku żeby odnowić zabezpieczenie całego podwozia. Kanał mam do dyspozycji tak więc wygodnie będzie i pożytecznie. ps. zabezpieczany był w 97r. i stare zabezpieczenie "odłazi" od blachy

Też mam taki zamiar, tyle, że nie z nudów, ale bardziej z konieczności, bo autem zamierzam jeszcze 1 do 2 lat pojeździć.

Jakie dobre i tanie środki do konserwacji podwozia, profili zamkniętych i wewnętrznego poszycia drzwi polecacie ?

Cytat:
2007-07-25 13:07:11, tommi-j pisze:
Też mam taki zamiar, tyle, że nie z nudów, ale bardziej z konieczności, bo autem zamierzam jeszcze 1 do 2 lat pojeździć. Jakie dobre i tanie środki do konserwacji podwozia, profili zamkniętych i wewnętrznego poszycia drzwi polecacie ?

ja akurat spód będę konserwował Bitex-em w puszkach 1L stosunkowo niedrogi a do wewnątrz drzwi używam fluidolu w sprayu (ok. 20 zł) opakowanie chyba 750 ml.

Cytat:
2007-07-25 12:36:34, andrzej197710 pisze:

Auto jest z 1997r. więc ile ja nim mogę pojeździć... ten rok i przyszły i koniec... dłużej się nie da jak sądzę bo pomijając wszechobecną ruda to i tak zacznie sie ze starości rozpadać...