Scoupe "93 - zawór EGR(?)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy w SCOUPE '93 bez turbo jest zawór EGR i gdzie? Pytam bo czytałem, że warto ten zawór na stałe zaślepić, szczególnie gdy auto spala olej (a tak niestety mam - 3 litry na 15000 km) i widziałem na forum wpisy użytkowników SCOUPE dotyczące tego elementu, a przeglądając manual nie doszukałem się żadnych informacji. Proszę o pomoc.

3 litry na 15000 km ? Mój tyle wypija na 2-3 tys Ale od środy jedziemy z remontem silnika i mam nadzieję że się uspokoi

Cytat:
2007-07-25 19:52:34, bberry pisze:
Czy w SCOUPE '93 bez turbo jest zawór EGR i gdzie? Pytam bo czytałem, że warto ten zawór na stałe zaślepić, szczególnie gdy auto spala olej (a tak niestety mam - 3 litry na 15000 km) i widziałem na forum wpisy użytkowników SCOUPE dotyczące tego elementu, a przeglądając manual nie doszukałem się żadnych informacji. Proszę o pomoc.

jeśli to nie jest pomyłka z tymi 15000 to nie szukaj kłopotów w EGR, tylko wymień uszczelniacze na zaworach i będzie ok

To nie była pomyłka. Zrobię tak jak radzisz.

Jeszcze jakby ktoś z kolegów mógł jeszcze zaspokoić moją ciekawość odnośnie tego EGR...

proponuję by zostawić EGR w spokoju

z tego co się orientuję w G4EK brak jest zaworu EGR. Może to i lepiej

EGR
Wejdz w dane regulacyjno - naprawcze i potem EGR- masz jak na dłoni wszystko. A swoja droga było duzo o EGR na Forum ....

Pytanie dotyczyło tylko tego, czy zawór jest w moim samochodzie (rozumiem, że go nie ma). Stronkę widziałem już wcześniej, bardzo ciekawa.