Pytanie za 100punktów

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
.....co to jest reduktor (lpg) i jak to wygląda
pytam serio

Parownik , wiem - to to okrągłe .....a reduktor

słyszałem że im większy reduktor tym lepsze osiągi ....wiec we wtorek na pierwszym przeglądzie gassu popytam ile kosztuje najmocniejszy ..pytanie czy warto

a te 100 pkt to w BP czy punkty Smart ? bo nie wiem czy odpowiadac ...

Tomek - wyrzuć!!!!!!
jak sama nazwa wskazuje - REDUKUJE a Ty potrzebujesz czegoś czegoś o dowrotnych właściwościach

GG

1000 pkt dla mnie reduktor tio to samo co parownik!
nie wyrzucaj!!!!!
pozdrawiam wicio
zamienię 1000 pkt na 100 litrów gasssssu

nie reduktor jest chyba przed parownikiem.....tak mi się wydaje.

Ludzie mnie sie wydaje na 100% ze reduktor to tio samo co parownik. Tylko rozne nazwy. I wielkosc nie wplywa na osiagi, a membrana. Im starsza tym gorsze osiagi. Tak mi sie wydaje!!!!

A mnie się nie wydaje tylko wiem, ze reduktor to to coś okrągłe, duże co zmienia gaz z postaci płynnej na lotną, wykorzystujac do tego obieg wody podgrzewanej prze silnik. Ot taka nazwa i jest to to samo co parownik - tylko, w fachowym języku
Od jego wielkości zależy żywotność instalki bez żadnych ingerencji tzn regulacji, regeneracji membram - im większy reduktor tym droższy.
Oczywiście pisałem już o tym kiedyś i to nawet w Twoim poście na temat tego, ze Gaz to shit
Tak samo są dwie nazwy tego gdzie gaz jest wprowadzany do dolotu powietrza: mikser (fachowa nazwa) i mieszalnik.
Jak zauważyłem na forum czasem są mylone te pojęcia i tak np określa się reduktor jako mieszalnik
Jeszcze istnieje takie określenie jak "klapo-mikser" i Ty chyba takie cuś posiadasz - użądzonko ma właśnie zabezpieczać przed wybuchem do filtra oczywiście oprócz tradycyjnego "mieszania" gazu z powietrzem.

Ale Tomek dałeś plame

Plumb wszystko dobrze wyjaśnił . A za mały parownik rzeczywiście wpływa na osiągi. Tomek, jak tam spalanie ?

A nagroda??? Byłem pierwszy
pozdrawiam wicio

The winer is: WICIO!!!
100 punktów dla niego - vitay, smart, karnych - wszytkich po trochu

O i to mnie się podobuje!
pozdrawiam wicio (jadę na stację zamienić punkty na wiertarkę i czapeczkę z daszkiem)

Rzućcie okiem tutaj