MotoNews.pl
9 Spaliny spod korka oleju (191147/45)

Spaliny spod korka oleju

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Kilkanascie dni temu zakupiłem forda esorta, rocznik 91 z silnikiem 1,3 w benzynie. Po kilku dniach zauwazylem, iz spod korka oleju wydobywaja sie spaliny podczas pracy silnika. co o tym sadzicie??

pozdrawiam
Przemo

No to chyba bedzie silnik out, u mnie było to samo ale niekoniecznie sprawdż jaki masz stopień spreżania to juz coś bedzie wiadomo wyciagnij tez bagnet i zobacz czy ztamtad też leci

[ wiadomość edytowana przez: skorpion19 dnia 2007-07-26 23:15:38 ]

u mnie w 1,4 to samo sąsiad co troche majstruje przy autkach powiedział ze remoncik silnika ;/

No to zakpiłes sprzeta

Pierscionki

uszczelniacze zaworowe na dobry początek

ulcer ale jak dym idzie z bagnetu to juz raczej nie ma ratunku dla silnika

Ja też tak miałem zakryj wlew oleju ręką i wyciągnij bagnet do sprawdzania oleju (oczywiście na odpalonym silniku). Jak ci już tamtędy leci to pierścienie poszły do lasu.
pozdro

Cytat:
2007-07-27 09:45:19, axi13 pisze:
Ja też tak miałem zakryj wlew oleju ręką i wyciągnij bagnet do sprawdzania oleju (oczywiście na odpalonym silniku). Jak ci już tamtędy leci to pierścienie poszły do lasu. pozdro

Gdy mam zatkany korek to po wyjeciu bagnetu nawet wiecej spalin wali niz spod korka. bylem dzis u mechanika (znajomy i polecany przez mojego znajomego) i stwierdzil ze na piercieniach sa przedmuchy (nie sprawdzal bagnetu) powiedzial tez ze mozna na czyms takim jezdzic.... kupilem mkV przechodnio na niecaly rok bo docelowo chce dorwac mk7 w kombi i co w tym przypadku radzicie:
- upchnac jak stoi
- remont silnika badz kupno nowego
- czy jezdzenie przez ten rok bez dotykania silnika??????

Jak dobrze zapala to sobie zostaw powinien wytrzymac ten rok
Pozdrawiam!!!