MotoNews.pl

Jak wyjąć szybę boczną od kierowcy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

mam taki problem jak w temacie, nie wiem jak wymienić szybe boczną od kierowcy, proszę o pomoc

Pozdrawiam i z góry dziękuje

1. dzial

2. tak sie zastanawiam ze jezeli Ci nie jest potrzebna to aby wyjac mozesz otworzyc drzwi, sieknac mlotkiem i wyskrobac resztki - bedzie wyjeta

słuchaj ja potrzebuje tą szybe do swoich drzwi jak by mi nie była potrzebna to to bym wywalił razem z drzwiami.

To skopmlikowana procedura i wymaga zerwania nitów i demontazu listew bocznych na szybie..trenowalem to u mariosa po włamaniu do kluski.Nie podejmuje się jednak podac chronologii działań

gdyby bylo tak samo jak w omieA/senku to bum dokladnie opisal a tak to lipa.
Cytat:
2007-07-27 13:18:45, piopoc pisze:
słuchaj ja potrzebuje tą szybe do swoich drzwi jak by mi nie była potrzebna to to bym wywalił razem z drzwiami.

to bierz z drzwiami i daj do lakiernika. bedzie latwiej

1. zdjąć tapicerkę z drzwi, folię uszczelniającą też tylko nie uszkodzić bo można ją przykleić z powrotem.
2.zdiąć listwę przy szybie, podważyć do góry, wyjąć delikatnie uszczelkę ramy okna.
3.wymontować głośniki(dwa, jeśli są, wysokotonowy i ten na dole).
4.odkręcić prowadnicę szyby w drzwiach(tą od strony lusterka)
5.odkręcić lusterko.
6.zdemontować mechanizm podnoszenia szyby.Tu trzeba usunąć nity i przy montażu dać nowe)
7.zdemontować górny ogranicznik szyby( jest schowany z boku ramy okna)
8.przez szczelinę wyjąć szybę.
Myślę że Ci się uda bez problemu. Mi, rozmontowanie i zmontowanie, zajęło jakieś 1,5 godz.

[ wiadomość edytowana przez: omegaman dnia 2007-08-06 17:03:55 ]

tak udało mi się bez żadnych większych problemów, omegaman podał dobry sposób demontarzu szyby z góry THX