[OT] Sprowadzenie Auta Z Angli??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Panowie kto przerabial temat??

Intersuje mnie jakie dokumenty trzeba zalatwic i w jakim uzedzie w UK i jakie oplaty sie z tym wiaza aby nie miec problemu z rejestracja auta w polsce, Dodam ze auto bedzie wracac na wlasnych kolach i ma MOT, TAX i Insurence.... Wiem ze ubezpieczeni bede musial wykupic na siebie na czas podruzy, tos sie orientuje jakie sa koszta??

A czy w polsce procedura rejestracji rozni sie od tej z autem sprowadzonym z rajchu (moj kupiony w UK bedzie LHD, wiec problem przekladki odpada)

Pozdrawiam/

w angli musi zostac wygłoszony, ale jest jeszcze jeden dość poważny minus tej operacji po rejestracji w Polsce w karcie pojazdu masz wbite jak byk że to auto sprowadzone z UK

Cytat:
jest jeszcze jeden dość poważny minus tej operacji po rejestracji w Polsce w karcie pojazdu masz wbite jak byk że to auto sprowadzone z UK

a dlaczego to taki minus? skoro kupuje auto lhd? co za różnica skąd przywiezione?

No różnica dla następnego kupującego, bo rzadko który z UK jest LHD i chcieli w jakis sposób utrudnić życie tym ludziom co sprowadzają auta z UK bo co nie jest wielką tajemnicą te auta są dużo tańsze niż sprowadzone z całej reszty europy, a następny kupujący jak zobaczy że to przeróbka z anglika to na wjeździe mówi że może za niego dać 5000zł mniej niż w notowaniach bo to przeróbka z angola.

Monsieur Carvovski,

Mam kolege ktory sie zajmuje sprowadzaniem aut z UK do PL i wie wszystko na ten temat napewno najlepiej.

Jesli bedzie Ci potrzebny ten kontakt to daj mi znac na SKYPE.

Dzieki za odpowiedz panowie, ale to auto a konkretnie BMW e30 bylo sprowadzone do UK w 1997r z rajchu, i ma wszystkie papiery dotyczace serwisu i sprowadzenia..... Pozatym po nr. VIN da sie sprawdzic czy auto bylo od nowosci LHD czy RHD

Ktos jeszcze wie cos na ten temat??

z tego co sie orientuje to bedziesz musial w uk zglosic zamiar weksprotowania danego auta za granice (czyli do pl ) wtedy uzyskasz z ichniego urzedu komunikacyjnego papiery o aucie i potwierdzenie wlasnosci, bo jak sie zapewne zorientowales angole nie woza ze soba takich papierow

Cytat:
2007-07-27 13:31:27, flapjck1 pisze:
z tego co sie orientuje to bedziesz musial w uk zglosic zamiar weksprotowania danego auta za granice (czyli do pl ) wtedy uzyskasz z ichniego urzedu komunikacyjnego papiery o aucie i potwierdzenie wlasnosci, bo jak sie zapewne zorientowales angole nie woza ze soba takich papierow

mylisz sie kolego, w uk nie ma dowodow rej, tylko taka duza kartka, kupujesz auto dosc ci wypisuje na dole tej kartki ze ty kupiles , zaznacza pole ze auto opuszcza granice uk i dostajesz odrywana czesc tej kartki. wsiadasz w auto i jedziesz do pl. zero problemow na granicach.

prosze, odpowiedz na tacy

Cytat:
2007-08-04 20:49:28, Parnel pisze:
prosze, odpowiedz na tacy

przeciez to jest po angielsku

-----------------
FIAT -> Fix It Again Tony

[ wiadomość edytowana przez: MaLi dnia 2007-08-04 21:34:30 ]

Spasiba.

wlasciwie to nie wyjasnia sprawy ,bo jak kupujesz auto u angola to nie dostajesz do reki V5 tylko green slip a z green slipem nie mozesz chyba rejestriowac w polsce trzeba miec kompletny dowod :/ moze ktos sie dowie w PL w urzedzie mista ,bo sam jestem ciekaw czyt wysrczy green slip