MotoNews.pl

Mocowanie spojlera tył. Sposoby ???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zdemontowałem spojler tylni do malowania. Po zdemontowaniu wyszło że poprzedni właściciel kleił spojler na silikonie. Więc stary usunąłem- chociaż stary i tak nie trzymał. A jak teraz go zamocować ???
Posiada on swoje mocowania ale jak go można jeszcze wzmocnić ???
Jakieś kleje, taśmy ???

1 zdjęcie

2 zdjęcie

[ wiadomość edytowana przez: maciobyk22 dnia 2007-07-28 16:29:08 ]

up...

Z dziurawieniem klapy - na śrubki.
Bez dziurawienia, na stałe - klej do szyb
Bez dziurawienia, z możliwością demontarzu - sylikon akrylowy.

A jaki ten klej do szyb żeby na stałe zamontować ????

Ale o co pytasz? O firme tego kleju, czy o co?
Kup pierwszy lepszy klej do szyb i po sprawie

Ja zamocowałbym go na sróby a między spojler a klape dał bezbarwny silikon szklarszki, nie po to żeby klej go trzymał ale po to by wypełniał przestrzeń między klapą a spojlerem wtedy wszystko bedzie stabilniejsze nie bedzie nic skrzypiało a co najważniejsze nie bedzie ci sie zbierać woda wokół mocowań. Bo i swego czasy przez zaniedbanie i kiepskiej jakości sróby mocujące pojawiła sie rdzawka w tym miejscu.Teraz dodatkowo uszczelniłem siliconem i to jest wlasciwa opcja.

No tak o nazwę firmy mi chodzi.
A co do mocowania to spojler ma mocowania po bokach za zaciski. Ale na środku już nie. Więc jakie inne rozwiązanie ????

Cytat:
2007-07-28 16:45:38, maciobyk22 pisze:
No tak o nazwę firmy mi chodzi. A co do mocowania to spojler ma mocowania po bokach za zaciski. Ale na środku już nie. Więc jakie inne rozwiązanie ????

jakikilwiek klej do szyb samochodowych będzie dobry. Może być APP lub BOLL , bo są chyba najtańsze...zamaskuj lakier dookoła, bo klej się mocno trzyma i brudzi...