Potrzebuje informacji o sterownika LPG...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Mam skode felicie 1.3MPi LPG

Obecnie mam sterownik maxi lambda ale juz po ponad roku zaczal nawalac - gubi obroty.

Chcialem sie dowiedziec jaki inny sterownik polecacie zamiast niego ?

Myslalem nad Autronic AL-700 lub AL-800 i ostatecznie wybrałbym Al-800, bo mam wbudowany amulator wtrysków, a i tak go bede potrzebował.

Czy ktoś z Was ma ten AL-800 u siebie ??
Jak sie sprawuje ??
Jakie daje możliwości regulacji ??

Pozdrawiam

ps. uzylem szukajki ale nie znalazłem.

Al-800 to to samo co AL-700 tylko wzbogacony o emulator wtrysków. Ja na Twoim miejscu założyłbym Stag 150. Soft i instrukcja dostępne bez problemów za free legalnie na stronie producenta Link do strony . Ma o wiele lepszy emulator lambdy niż w Autronic'u. Ale zanim zdecydujesz się na wymianę kompa, to posprawdzaj wszystkie połączenia elektryczne, szczególnie ten przewód, który podaje sygnał o obrotach z cewki oraz bardzo dokładnie wszystkie "masy". Właśnie słabe połączenie "masy" i/lub tego przewodu od cewki jest najczęstszą przyczyną gubienia obrotów. Miałem trochę do czynienia Lecho Maxi i uważam, że możliwości tego sterownika są większe niż AL-700 czy AL-800. Także moim zdaniem nie warto wywalać Lecho i zastępować go autronic'iem

Witam ponownie.

Dobrze moze zaoytam inaczej.

Jaki kupić sterownik z emulatorem do 350zł do tego auta ?

Tak aby umozliwial mi jak najszersze mozliwosci regulacji dawki gazu.

Pozdrawiam

Już Ci napisałem. Stag 150. Cena ok. 300 zł. Bardzo szerokie możliwości regulacji i bardzo dobry emulator sondy lambda. Oczywiście emulator wtrysków wbudowany w układ.