MotoNews.pl
1 Polonez V8 (191478/27)

Polonez V8

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
chcialbym wsadzic do poloneza silnik V8, wszystko juz mam pochytane tylko musze kupic silnik, skrzynie, tylny most i dorobic wal napedowy. tylko nie wiem czyten silnik mi wejdzie do poldka, chodzi mi o szerokosc komory. na dlugosc mi wejdzie, bede tylko musial wyciac kawalek przedniego pasa i zamontowac wzmocnienia, ale to juz nie jest problem. moze ktos wie czy wejdzie V8 no i jaka pojemnosc?? chodzi zeby wsadzic jak najwiekszy silnik. z dorobieniem czesci nie bedzie problemu i zamontowaniem ale chodzi o to czy wejdzie.? Doradzcie cos

z gory dzieki

Proponuję silnik od Range Rovera. 3,9 lub 4,2 l pojemności powinno wystarczyć, a co do miejsca wszerz to istnieje przecież 125p z V6 Forda, a w nim jest cokolwiek węższa komora silnikowa.

valo pomierz sobie wszystko i wyjdzie ci co można wsadzić, a co nie wejdzie bez cięcia i gięcia.

V8 w poldku, heh. licz się że będziesz musiał dać skrzynię od tego V8 a skrzynia to już nie tak łatwo jak silnik, do tego jakiś wał i dyfer.
Mam nadzieje że zdajesz sobie z tego sprawę

valo, ty chyba nie wiesz na co się porywasz?
masz jakieś zaplecze techniczne do tego? i tu nie wystarczy zwykły warsztat ale raczej coś w stylu monster garage.
imo v8 rozerwie na strzępy budę poldka, albo silnik albo most wyskoczy przy ostrzejszym ruszaniu.

Cytat:
2007-07-31 23:57:15, fiat_maniac pisze:
(...)poldka, albo silnik albo most wyskoczy przy ostrzejszym ruszaniu.

hehe, szansa jest =)

Jednak i tak życzę Tobie powodzenia, bo po tym jak zobaczyłem ładnie zapakowane do fiata 2.9 V6, to myślę, że jakieś nie za duże V8 do poldka wejdzie

po co ci v8,wystarczy ze wsadzisz silnik od bmw m3. i masz więcej mocy od v8.

Ale kultura pracy V8 to jednak zupełnie co innego...

oczywiście że v8 będzie miał większą kulturę pracy niż R6,ale ja myśle że dla zakładajacego ten post na tym nie zależy ,jak tylko na mocy silnika i zbudowaniu potwora.Najbliżej sensu jest naprawdę silnik BMW R6,o pojemności 3,2l i mocy 321km.Tylko .............no właśnie trzeba mieć kasiorki,i troszku pojęcia o mechanice samochodowej.Kiedyś miałem fiata 125p z 2.0 i kiedy mi się znudził ,miałem konkretne plany powiązać fiacika z sercem bmw ,ale niestety do tego nie doszło (kasa i czas)i teraz trochę żałuje