MotoNews.pl
7 Głośniki w tylnej półce (191535/279)

Głośniki w tylnej półce

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!! Stałem sie posiadaczem Escorcika z 96 roku i ogólnie to chce Go troche umuzycznić;P Z racji tego,że ten samochodzik ma jak na razie spełniac funkcje użytkowe to muszą mi wystarczyć tylko seryjne wnęki.I tu narodzil się problem,bo nie wiem co mogę zamontować w tylnią półkę w seryjne miejsce.Chodzi mi tu przede wszystkim o wymiary.Zastanawiam sie nad kupnem głośników 6x9" ale nie wiem czy sie zmieszczą bez zbędnych przeróbek.

tam pasuja glosniki 5x7 ale niestety nie do konca idealnie. sa chyba ajkies przejsciowki na 6x9. poza tym ten post powienien sie znalezc w dziale CA

Zmieszczą się, ale: silniejsze siłowniki do klapy+mniejsza sztywność półki+więcej hałasu z telepiącej się półki. Ja usztywniłem półke profilami Alu.

sorki, miałem na myśli półkę, a nie osłony słupków...

oki.Dzięki za odpowiedź i sorki za złe umieszczenie posta-jestem tu nowy i sie uczę.A nie da sie zamontować okrąglych na jakiejś przejściówce???Jeśli tak to jakie radzicie?

A ja swoje kup dobry przód na dystansach a nie jajecznice w pólke

Siema nie rób sobie problemów z montażem z tyłu w seryjnych miejscach te głośniki są beznadziejne albo beznadziejnie drogie. Kup 6x9 i zamontuj w półce. Zrób konektor na kablach żebyś mógł je wypiąć i wszytsko będzie ok

Cytat:
2007-07-31 16:21:17, paco_84ET pisze:
Siema nie rób sobie problemów z montażem z tyłu w seryjnych miejscach te głośniki są beznadziejne albo beznadziejnie drogie. Kup 6x9 i zamontuj w półce. Zrób konektor na kablach żebyś mógł je wypiąć i wszytsko będzie ok

Niebedzie

Zaraz odezwą się głosy, że to profanacja dźwięku...
Z przodu mam orginalne w drzwiach i mi to wystarcza. w miejsce 5x7 z tyłu wejdą z małymi przeróbkami te 6x9, choć nie powiem, by było tam dużo miejsca. Ja dałem 6x9 w półkę, bo miałem już otwory po poprzedniku. Załadowałem tam Boshmany i jestem zadowolony, A tak to wygląda:

Przede wszystkim określ swoje potrzeby co do muzyki, jakości, ceny itp...

Cytat:
2007-07-31 16:20:50, m-chmielo pisze:
A ja swoje kup dobry przód na dystansach a nie jajecznice w pólke

Popytałem i zrobilem tak samo. Wymieniłem seryjne radio na alpine + helixy w drzwi i jest ok. Jeszcze tylko jak sie wzbogacę skrzynie do kufra na podbicie basów i wygluszenie furtek.

Przejściowki na głkośniki 16calowe są najlepszym rozwiązaniem.
Za komplet zapłacisz okołko 50-60zł

Mysle tez ze lepiej kupic zestaw dwudrozny odsepartowany na przod a tylem sobie glowy nie zawracaj. Zestaw na przod to bedzie taka cena jak dobe jajko na tyl a wiec zrob tak i bedziesz zadowolony. Na razie bedziesz to pedzil radyjkiem a potem jak zbierzesz kase kupisz wzmaka 4 kanalowego zeby bylo rozwojowo i mozna dolozyc zawsze suba To ze wiecej glosnikow masz w aucie nie musi wcale oznaczac ze gra to lepiej. oszczedz tez pasazeropw z tylu ktorym beda uczy odpadac podczas podrozy o sluchania nad uchem jak syki sypia piachem!!!
Pozdrawiam!!!

[ wiadomość edytowana przez: dulin7 dnia 2007-07-31 18:38:13 ]

Oczywiscie ze odseparowany i jak dozbierasz potem grosika to najpierw wygłusz drzwi (to czyni cuda) a potem ew. piecyk

[ wiadomość edytowana przez: m-chmielo dnia 2007-07-31 18:46:34 ]

Pozwolę sobie przenieść wątek do audio.

Heh nie wierze wlasnym oczom...

"Frakcja Głośnikowców Tylonopółkowców Dobrzebrzmieniowców" się nie odzywa, za to same słuszne głosy.

PRZÓD PRZÓD i jeszcze raz PRZÓD!

Słuchaj jak chłopaki mówią bo słusznie gadają!

Wiem bo też przeszedłem drogę od tyłu do przodu z głośnikami i uważam, że montaż jajek z tyłu to była tylko strata pieniędzy...

to jak ktoś chce dobre głośniki do przodu to mam tanio może się na priva odezwać

Cytat:
2007-08-14 12:04:36, _kruchy_ pisze:
Heh nie wierze wlasnym oczom... "Frakcja Głośnikowców Tylonopółkowców Dobrzebrzmieniowców" się nie odzywa, za to same słuszne głosy. PRZÓD PRZÓD i jeszcze raz PRZÓD! Słuchaj jak chłopaki mówią bo słusznie gadają! Wiem bo też przeszedłem drogę od tyłu do przodu z głośnikami i uważam, że montaż jajek z tyłu to była tylko strata pieniędzy...

a się będę upierał, że zależy to także od gustu i upodobania...

Koledzy"przeciwnicy głosników tylnych" a ja Wam powiem tak, jakby nie było tylne odsłuch w trakcie jazdy nieco psują, ale ja choć dobrze słuchać lubie i tak je posiadam więc już sam nie wiem w której partii jestem

Moja koncepcja jest nieco inna, ponieważ przód i tył mam podłączone pod 4kan, i jak sobie śmigam za kierką oczywiście tył mam ściszony wręcz do min., aleeee jest jedna sytuacja w której przydaja się one bardziej niż każde inne czyli grile, ogniska i inne spoty które trzeba ożywić, wtedy otwieramy klapunie i podkręcamy VOL

Przednie głośniki Wam tego nie dadzą

Pozdrawiam!

A ja głośniki 6x9 włożyłem w skrzynie i do bagażnika Jest o niebo lepiej a przód oczywiscie odseparowany na głośnikach 16,5