[Polonez][tuning] Turbo i chip

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam :] Jestem szczęsliwym posiadaczem poldka 1.4 Chciałbym zeby mial jeszcze troche wiekszego kopa i szukam firmy najlepiej ze Slaska lub okolic, ale wazniejsze zeby byla solidna niz z okolicy, ktora podrasuje CHIP i zamontuje mi turbinke mozecie cos polecic :>??

turbinę do 1,4 Roverowskiego siakoś tego nie widzę...

LifeGuard, Arabek mial 1.4 turbo. I ten polonez wciaz istnieje, tylko ze ma innego wlasciciela.

Wszystko da się zrobić, jak się da.. Trzeba mieć to, czego na ogół brakuje, nadwyżkę pieniędzy..

A takie gadki to jak rozmowa dzieci w piaskownicy. Np mój polonezik 1.4 kosztował 24000 zł (była to równowartość 8900$). Dziś dzieci kupują taki model używany za 2000zł i pytają czy da się wsadzić silnik od F1. Da się!

Ile masz kasy na przeróbki? Chyba nie zbyt dużo skoro to warsztat ma szukać Ciebie, a nie Ty warsztatu.

[ wiadomość edytowana przez: zenolop dnia 2007-08-06 12:16:50 ]

załóż 1.6 rovera. Będziesz miał +8 KM i w pytę momentu obrotowego przed 4000 obr/min.
Koszt ok 1500 zł. Jak sprzedasz swoje 1.4 to nawet mniejszy.

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

nie wiem czy sobie wyobrażasz koszt związany z dołożeniu turbiny do silnika który nie jest przystosowany do turbo.To nie jest taka zabawa ze wyspawasz kolektor wydechowy ,umieścisz na nim turbine dołączysz wąż do dolotu i jazda Jak masz kasy sporo ,to oczywiście da się to zrobić,ale zastanów się czy nie lepiej ci wsadzić w nim motor o większej mocy?Sam chip sportowy to ci nieduzo da,oczywiście odczujesz poprawę dynamiki ale to nie będzie to.Lepiej zainwestój w głowice , rozrząd,dolot i wydech i gwarantuje ci że nie poznasz 1.4

No wiec z tego co mi sie udalo dowiedziec jest firma ktora za okolo15tys "zamontuje turbine zrobi remont kapitalny silnika i przeróbki GT - z podniesieniem mocy do ok. 130KM". Rover 1.6 chyba przy tym sie kryje choc cenowo to jest nie porownywalne ... Ale czego sie nie robi dla takiego auta

Cytat:
2007-08-07 11:09:41, Barteh pisze:
Rover 1.6 chyba przy tym sie kryje

zawsze możesz włożyć 1,8