Air bag

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
hej. co oznacza czerwona kontrolka airbag ktora sie swieci? tak mi sie dzieje w accencie. pozdro

lampka po wlaczeniu stacyjki powinna mrognoc kilka razy ( u mnie chyba 5 ) i zgasnoc(laduje sie czujnik air bag),jeśli swieci ciagle to masz uszkodzony air bag,musisz jechac na warsztat i zerknoc pod spod czy to uszkodzonu jest czujnik ( mechanik powinien sie znac na tym podobno to widac ) , czy sama poduszka wystrzelona lub niepodlaczona.moze byc jeszcze blad kompotera, zresetoj go (odlacz na pol godzinki kable od akumulatora moze pomoze)pozdrawiam

no wlasnie mi tez mrugnie kilka razy ale nie zgasnie. reset kompa to zrobie. ale napisal bys jak sie to dokladnie robi? bo teraz mialem auto forda fieste a reset tez sie robilo tak ze sie odpna akumulator ale na drugi dzien to sie jeszczze potem wlaczalo silnik na dwie minuty a potem sie jehalo autem okolo 10km zeby praca silnika sie ustawila. a jak to jest dokadnie w hyundaiu ?

[ wiadomość edytowana przez: OpawelQ dnia 2007-08-05 09:25:49 ]

Cytat:
,musisz jechac na warsztat i zerknoc pod spod czy to uszkodzonu jest czujnik ( mechanik powinien sie znac na tym podobno to widac ) , czy sama poduszka wystrzelona lub niepodlaczona.moze byc jeszcze blad kompotera, zresetoj go (odlacz na pol godzinki kable od akumulatora moze pomoze)

Równie dobrze kontrolka ci się świeci bo odłączono airbag i podłączono ponownie. Np podczas przestawiania kierownicy itp. Po 3 miesiącach samo zniknie(bedzie działać poprawnie). Czujnik od airbagu sprawdzić można, o ile nie podejrzewasz odłączenia kierownicy. Żebyś jeszcze kłopotów nie miał z nim.

w sumie to ja nie pamietam czy od poczatku mi sie swieci ta kontrolka ale chyba nie i byc mozlwe ze sie swieci dlatego bo ja jak se ogladalem pod maska silnik to otwieralem puszke z bezpiecznikami i jeden bezpecznik wyciagalem zeby se ogladnac byc mozliwe ze to wlasnie od poduszki byl

ale prosil bym o instrucje jak zrobic poprawny reset kompa.

[ wiadomość edytowana przez: OpawelQ dnia 2007-08-05 10:08:39 ]

Pamietaj ze jak kontrolka airbag sie swieci to zadna poduszka ci nie zadziala

jak wyjmowałeś bezpieczniki od airbagu to się dlatego Świeci. Pewnie w stacyjce był kluczyk.... I aku nieodłączony, stąd przyczyna - wyłączy się samo po 2,3 miesiacach.

"
Pamietaj ze jak kontrolka airbag sie swieci to zadna poduszka ci nie zadziala
"

Nie widze związku z kontrolką a działaniem airbagu. Poduszka powinna zadziałać. Nie zadziała jak czujnik jest walnięty. Nie sprawdzałem jednak tego w praktyce To tak jak check się włącza - nie znaczy że silnik nie działa.