| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-08-04 22:55:08 hej. co oznacza czerwona kontrolka airbag ktora sie swieci? tak mi sie dzieje w accencie. pozdro |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-08-05 08:40:40 no wlasnie mi tez mrugnie kilka razy ale nie zgasnie. reset kompa to zrobie. ale napisal bys jak sie to dokladnie robi? bo teraz mialem auto forda fieste a reset tez sie robilo tak ze sie odpna akumulator ale na drugi dzien to sie jeszczze potem wlaczalo silnik na dwie minuty a potem sie jehalo autem okolo 10km zeby praca silnika sie ustawila. a jak to jest dokadnie w hyundaiu ?
[ wiadomość edytowana przez: OpawelQ dnia 2007-08-05 09:25:49 ] |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-08-05 09:54:19
Równie dobrze kontrolka ci się świeci bo odłączono airbag i podłączono ponownie. Np podczas przestawiania kierownicy itp. Po 3 miesiącach samo zniknie(bedzie działać poprawnie). Czujnik od airbagu sprawdzić można, o ile nie podejrzewasz odłączenia kierownicy. Żebyś jeszcze kłopotów nie miał z nim. |
OpawelQ HF MEMBER accent Libiąż | 2007-08-05 10:07:03 w sumie to ja nie pamietam czy od poczatku mi sie swieci ta kontrolka ale chyba nie i byc mozlwe ze sie swieci dlatego bo ja jak se ogladalem pod maska silnik to otwieralem puszke z bezpiecznikami i jeden bezpecznik wyciagalem zeby se ogladnac byc mozliwe ze to wlasnie od poduszki byl
ale prosil bym o instrucje jak zrobic poprawny reset kompa.
[ wiadomość edytowana przez: OpawelQ dnia 2007-08-05 10:08:39 ] |
karol208 HF MEMBER HYUNDAI SONATA Biała Podlaska | 2007-08-05 23:11:03 Pamietaj ze jak kontrolka airbag sie swieci to zadna poduszka ci nie zadziala |
accent1 HF MEMBER Hyundai accent Legnica, Lubin | 2007-08-06 09:25:14 jak wyjmowałeś bezpieczniki od airbagu to się dlatego Świeci. Pewnie w stacyjce był kluczyk.... I aku nieodłączony, stąd przyczyna - wyłączy się samo po 2,3 miesiacach.
" Pamietaj ze jak kontrolka airbag sie swieci to zadna poduszka ci nie zadziala " Nie widze związku z kontrolką a działaniem airbagu. Poduszka powinna zadziałać. Nie zadziała jak czujnik jest walnięty. Nie sprawdzałem jednak tego w praktyce To tak jak check się włącza - nie znaczy że silnik nie działa. |