MotoNews.pl

Lovato + Detec Super jaki program do regulacji

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam instalacje lovato z elektronika Detec Super powiedźcie mi jaki program do ustawienia bo byłem u gazownika co mi zakładał gazik wytłumaczyłem co mi nie pasuje on coś pogrzebał kompem powiedział że będzie ok a ale musi sie dopracować (oczywiście ściema). Jeśli ktoś maiał by taki programik to prosił bym na PW o odzew.

A co mnie boli to to że jak jak mam założony silniczek krokowy (czy jakoś tak, zwany dalej Krok) to samochód pali ok 10 l gaziu ale są kłopoty bo na niskich obrotach tak 1500 szarpie strasznie autem. Druga sprawa to taka ze po przekroczeniu magicznej liczby 3500 tys obrotów nie chce przyspieszać co jest bardzo kłopotliwe przy wyprzedzaniu.

wziąłem sprawy w swoje łapska i wymieniłem kroka na register wszystkie kłopoty znikły ze szarpaniem i zbyt niską mieszanką ale za to spalanie wzrosło tak miedzy 12-14 l na 100 zależy jak mi sie spieszy.

P.S. czy dobre wyregulowanie sterownika coś pomoże i będę mógł jeździć dynamicznie i "oszczędnie" z założonym krokiem

[ wiadomość edytowana przez: themati dnia 2007-08-06 16:59:13 ]

Echhhh, jak wywaliłeś krokowca i wstawiłeś register to żadne ustawienia kompa LPG nic Ci nie dadzą, bo sterownik nie ma czym sterować . Zdegradowałeś instalację do I generacji i tyle.
Prawidłowe wyregulowanie instalacji i dobre ustawienie parametrów pracy sterownika pozwoli na bezproblemową ale wcale niekoniecznie oszczędniejszą jazdę. Silnik "nie kaktus i swoje wypić musi". Szukanie na siłę oszczędności może się skończyć (i często tak jest) remontem głowicy (wariant optymistyczny) lub całego silnika (wariant ten drugi ). Spalanie (jak powszechnie wiadomo) powinno wynieść ok. 120-125% spalania benzyny. Ale to w trasie, natomiast w mieście (szczególnie przy krótkich odcinkach zimą) może być znacznie wyższe i dochodzić do 150% spalania benzyny. To są moje 7-mio letnie obserwacje z użytkowania aut napędzanych LPG.

to wiem ze zdegradowałem gaz do I generacji chce zrobić z powrotem tak jak było czyli II generacja ale najpierw albo muszę znaleźć dobrego gazownika który mi wszystko poustawia tak jak powinno być lub programik którym to ustawie. tak wiec proszę nie piszcie mi co zrobiłem tylko czym mam to zrobić aby krok działał no jak już kolega napisał nie "oszczędnie" ale żeby to miało ręce i nogi dodam że instalację zakładała firma DT gas system tak wiec teraz nie wiem jakiego programu szukać i jaki interfejs zamówić na alledrogo

Fejs jest uniwersalny do każdego sterownika. Co do programu to jest on do pobrania ze strony producenta TU KLIK
Google nie gryzie .

nie wiem ale jak ja kogoś nie znam to go nie obrażam, a że google nie gryzie to wiem tylko że nie byłem pewien czy te programy są uniwersalne.

Danek Wielkei dzieki za pomoc i proszę cię miej trochę wyrozumiałości dla ludzi kórzy od kilku miesięcy mają gaz i chcą czegoś się nauczyć i dowiedzieć. Pozdro

Themati, jestem pełen wyrozumiałości i nikogo nie obrażam. Doskonale rozumiem tych, którzy chcą się czegoś nauczyć, dowiedzieć, też kiedyś sam byłem początkującym użytkownikiem i wciąż się uczę. Jednak zanim zadam jakieś pytanie to poświęcam trochę swojego czasu na znalezienie interesujących mnie informacji. Dlatego nie rozumiem wygodnictwa (sorry, bez urazy ), o fejsach jest mnóstwo wiadomości w archiwum forum LPG i w samej sieci (choćby na "elektrodzie"), a soft znalazłem właśnie przez google.
Na pewno widzisz, że bardzo często staram się pomagać, ale czasem już brakuje mi cierpliwości na pisanie w kółko tego samego mimo, iż na forum jest już info "od metra" i widzę, że komuś po prostu nie chce się poklikać.

Przyznam się bez bicia że szukałem już jakiś czas temu tylko dokładnie nie wiedziałem czego szukam i tak moje błędne koło się zamykało zawsze lądowałem w punkcie wyjścia dałem sobie spokój, aż do dzisiaj. Już trochę poczytałem podowiadywałem się ale to i tak było za mało. Dlatego Danek dziękuję ci za poświęcenie swojego wolnego czasu i pomoc mi. Pozdrawiam i następnym razem będę starał się bardziej