Witam
mam scenica z 2003 - 1,6 16V
założyłem niedawno do niego instalację sekwencyjną z listwą valteka. Reduktor KME.
i zaczęły sie problemy .. z benzyną.
oprócz tego, że na LPG przy wrzucaniu na luz gaśnie (pewnie kwestia do regulacji) to podczas rozruchu na benzynie, odpala i traci moc - wciskanie pedału gazu nic nie daje.
Przy rozruchu jest ok, zapala i początkowo nabiera obrotów, ale po chwili wciskanie pedału gazu nie daje rezultatów.
Nie ma przyspieszenia. Musze pocisnąć do dechy i jako tako zaczyna się toczyć. Przy zmianie biegu na dwójkę, znowu początkowo jest ok a potem to samo - brak mocy. Po jakimś czasie (po kilku minutach) zaczyna być ok ale jest to mocno denerwujące. Komputer nic nie pokazuje. Może ktoś będzie miał jakieś sugestie?
Hej. teraz mam podobny probelm w escorcie 1,6 16V `97r. Jak jest zimny na bezynie tylko zapali ale nie da sie jechac nie ma mocy i gasnie... na LPG OK. Podobno cos w komputerze sie poprzestawialo (mapa beznzynowa), polecono mi zeby odlaczyc akumulator na noc i nastepnego dnia przejechac na benzynie 20-30km. Podobno ma byc OK...zobaczymy. POZDRAWIAM